• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Hyönteisalan monet mahdollisuudet
  • Hyönteisalan monet mahdollisuudet

    Oulu, 05.11.2019

    Klo 8.45-15.30, Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan vierailukeskus (Kaitoväylä 5, Oulu)

    Voisivatko hyönteiset tuoda uutta surinaa liiketoimintaasi? Hyönteisalalla tapahtuu. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan hyönteisalan ajankohtaisista asioista, tutustumaan hyönteistuotteisiin ja verkostoitumaan!

    Päivän aluksi hyönteisalan asiantuntijat kertovat alan monista liiketoimintamahdollisuuksista: Miten kuluttajatutkimustietoa hyödynnetään hyönteisalalla? Millaista raaka-ainetta hyönteiset ovat ammattikeittiön näkökulmasta? Entä miten hyönteiset toimivat biomassojenkäsittelijöinä? Hyönteiset ovat mainio raaka-aine myös rehuihin, joihin paneudutaan tarkemmin Oulussa 27.11.2019 järjestettävässä Hyönteisten mahdollisuudet tuotanto-ja lemmikkieläinten rehuna–tilaisuudessa.

    Päivä jatkuu ajatuksia herättävillä yrityspuheenvuoroilla, joissa paneudutaan teknologian mahdollisuuksiin hyönteistuotannossa sekä kuullaan kokemuksia hyönteisraaka-aineen käytöstä ravintolakeittiössä. Lopuksi kokoonnutaan keskustelemaan Pohjois-Pohjanmaan hyönteisalasta yhteisessä tulevaisuustyöpajassa.

    Tilaisuus on suunnattu hyönteisalalla toimiville ja alasta kiinnostuneille sekä hyönteisraaka-ainetta hyödyntäville ja siitä kiinnostuneille toimijoille.

    Ilmoittautuminen
    Ilmoittauduthan ajankohtais-ja verkostoitumisseminaariin viimeistään ke 30.10.2019 täällä (ilmoittautumisaikaa jatkettu keskiviikkoon).

    Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille! Osallistujille tarjotaan aamu-ja iltapäiväkahvit sekä lounas. Tarjolla on myös hyönteis-tuotemaistiaisia.

    Ohjelma:
    8.45-9.15 Ilmoittautuminen ja aamukahvit. Vapaata verkostoitumista ja tutustumista hyönteistuotteisiin.
    9.15-9.25 Tervetuloa! Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu
    9.25-9.45 Hyönteisalan monet mahdollisuudet, erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus (Luke)
    9.45-10.00 Kuluttajatutkimustiedon hyödyntäminen hyönteisalalla, video, Savonia-ammattikorkeakoulu
    10.00-10.20 Hyönteisruoka ammattikeittiössä, lehtori Ilkka Latomäki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
    10.20-10.40 Hyönteiset biomassojen käsittelyssä, projektityöntekijä Sami Virtanen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
    10.40-11.00 Hyönteistoimialan liiketoiminnan kehittäminen, lehtori Tiina Wickman-Viitala, Tampereen ammattikorkeakoulu
    11.00-11.45 Lounas. Vapaata verkostoitumista ja tutustumista hyönteistuotteisiin.

    Yrityspuheenvuorot:

    11.45-12.00 Automaatio ja virtuaalitodellisuus tulevaisuuden ruokatuotannossa, toimitusjohtaja Matti Tikanmäki, Probot Oy
    12.00-12.15 Teknologiasta kilpailukykyä hyönteistalouteen, yrittäjä Otto Palonen, EntoCube Oy
    12.15-12.30 Liiketoimintaa mustasotilakärpäsen kasvatuksesta ja kasvatusteknologioista, toimitusjohtaja Ari Riihimaa, Entoprot Oy
    12.30-12.45 Kokemuksia hyönteisten käytöstä ravintolakeittiössä, keittiömestari Jami Ropponen, Tuba Food & Lounge
    12.45-15.15 Hyönteisalan tulevaisuuteen –työpaja kahvikupposten ääressä
    15.15-15.30 Päätössanat. Kiitokset osallistujille! Erikoistutkija Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus (Luke)

    Lisätiedot:
    Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen -hanke
    MiniEines – hyönteisistä einestä ja euroja -hanke
    Callio Edible Insects from Mine -hanke

     

     

    Ohjelma (pdf)


    Ilmoittaudu ke 30.10. mennessä: