• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Hygieniapassitesti 8.6.2023
 • Hygieniapassitesti 8.6.2023

  Oulu, 08.06.2023

  Klo 15-16, ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 3. kerros

  Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.

  Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi.

  Miten saan hygieniapassin?

  1. Ilmoittaudu hygieniapassitestiin. Ilmoita samalla haluatko suorittaa testin suomen-, ruotsin- vai englanninkielellä.
  2. Tutustu mallistestiin ja opiskele itsenäisesti osoitteessa www.lupakokata.fi ja https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/Hygieniapassitesti/.
  3. Tule testiin ja ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Lisätietoja hyväksytyistä henkilöllisyystodistuksista: https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/Hygieniapassitesti/#henkilollisyyden-todistaminen-hygieniapassitestissa.
  4. Suoritettuasi hygieniapassitestin hyväksytysti, lähetetään hygieniapassitodistus ja -kortti postitse kotiosoitteeseesi.

  Testin hinta 60 € (sis. alv. 24 %). Maksu sisältää testin, todistuksen ja lähetyskulut. Maksu suoritetaan paikan päällä kortilla.

  Sitovat ilmoittautumiset viikkoa ennen testitilaisuutta:

  Essi Keränen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, puh. 041 730 9058, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

  Essi KeränenLue lisää