maija.ojalehto@maajakotitalousnaiset.fi, p. 040 701 3686
Hygieniapassikoulutus työttömille miehille
Oulu, 13.04.2021-14.04.2021
Klo 12.00-15.30, ProAgria Oulun/Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toimisto, Kauppurienkatu 23, 6. krs
Hygieniapassin tarvitset monissa työtehtävissä.
Hygieniapassi tarvitaan, jos
- työskentelee elintarvikehuoneistossa
- käsittelee helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.
Hygieniapassia voi tarvita niin kahviloissa, catering-, elintarvike- tai maatilamatkailuyrityksissä kuin elintarvikemyymälöissä työskenneltäessä. Monien isojen elintarvikeyritysten laatujärjestelmissä vaaditaan hygieniapassi myös esimerkiksi korjaajilta ja läheteiltä.
Hygieniapassi on osoitus hygieniaosaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti.
Hygieniapassista on hyötyä myös
- vapaa-ajan harrastuksissa, esimerkiksi kahvituksia tai muita tarjoiluja järjestäville
- nuorelle kesä- tai muun sesonkityön hakijalle.
Hygieniapassikoulutus ja -testi ohjelma
- Hygieniaosaaminen – mitä se on?
- Elintarvikelainsäädäntö tänään
- Elintarvikkeita pilaavat ja saastuttavat tekijät ja niiden elinehdot
- Hygienia elintarviketyössä
- Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit
- Puhtaanapidon merkitys elintarvikehygieniassa
- Omavalvontasuunnitelma ja sen sisältö
- Hygieniapassitesti ja palaute
Ohjelmamuutokset mahdollisia.
Koulutus on maksuton Arjen sankarit -hankkeen kohderyhmälle, eli työikäisille, työelämän ulkopuolisille miehille.
Järjestäjät: Arjen sankarit, miehet kuntoon ja työllistymisen polulle -hanke, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset