• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Hygieniapassikoulutus- ja testi
  • Hygieniapassikoulutus- ja testi

    Oulu, 16.04.2020

    Klo 9-16, ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, Kallen kabinetti 6. kerros

    Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.

    Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi.

    Päivän sisältö:

    Hygieniaosaaminen – mitä se on?
    Elintarvikkeita pilaavat ja saastuttavat tekijät ja niiden elinehdot
    Hygienia elintarviketyössä.
    Puhtaanapidon merkitys elintarvikehygieniassa
    Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit
    Elintarvikelainsäädäntö tänään
    Omavalvontasuunnitelma ja sen sisältö
    Hygieniaosaamistesti – testin jälkeen katsotaan oikeat vastaukset yhteisesti.

    Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin internetissä, osoitteissa www.hygos.fi, www.lupakokata.fi

    Koulutus järjestetään, jos osallistujia vähintään 7 henkilöä. Koulutuksen hinta 85 euroa (sis. alv).

    Sitova ilmoittautuminen viim. 9.4.2020:
    Maija Ojalehto, maija.ojalehto@maajakotitalousnaiset.fi puh. 040 701 3686

    Lisätietoja ja ilmoittautuminen viim. 9.4.2020: