PERUTTU: Hygieniapassikoulutus- ja testi
Oulu, 16.04.2020
Klo 9-16, ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, Kallen kabinetti 6. kerros
Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi.
Päivän sisältö:
Hygieniaosaaminen – mitä se on?
Elintarvikkeita pilaavat ja saastuttavat tekijät ja niiden elinehdot
Hygienia elintarviketyössä.
Puhtaanapidon merkitys elintarvikehygieniassa
Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit
Elintarvikelainsäädäntö tänään
Omavalvontasuunnitelma ja sen sisältö
Hygieniaosaamistesti – testin jälkeen katsotaan oikeat vastaukset yhteisesti.
Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin internetissä, osoitteissa www.hygos.fi, www.lupakokata.fi
Koulutus järjestetään, jos osallistujia vähintään 7 henkilöä. Koulutuksen hinta 85 euroa (sis. alv).
Sitova ilmoittautuminen viim. 9.4.2020:
Maija Ojalehto, maija.ojalehto@maajakotitalousnaiset.fi puh. 040 701 3686