Hygieniapassikoulutus ja -testi
Oulu, 13.05.2023
Klo 9.00-16.30, Pohjanlinna, Mäkelininkatu 43 (käynti sisäpihan kautta), ylin ullakkokerros
Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi.
Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin osoitteissa www.lupakokata.fi ja www.ruokavirasto.fi/hygieniapassi.
Ohjelma
9.00-10.00 Mikrobit ja ruokamyrkytykset
10.00- 10.15 Kahvitauko
10.15-11.30 Hygieeniset työtavat ja henkilökohtainen hygienia
11.30-12.15 Lounastauko. Tilassa on mahdollisuus omien eväiden syömiseen. Tilasta löytyy jääkaappi ja mikro. Keskustan ravintolat ja kaupat ovat myös koulutustilan läheisyydessä
12.15-13.00 Puhtaanapito
13.00-13.15 Tauko
13.15-14.15 Omavalvonta ja lainsäädäntö
14.15-14.45 Kysymyksiä ja keskustelua sekä ohjeistus hygieniapassitestiin
14.45-15.00 Kahvitauko
15.00-15.45 Hygieniapassitesti
15.45-16.30 Oikeiden vastausten läpikäynti ja keskustelua
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.
Koulutuksen hinta 100 € (sis. alv 24 %). Maksu sisältää hygieniapassikoulutuksen ja -testin, todistuksen ja lähetyskulut. Maksu paikan päällä kortilla tai laskutus jälkikäteen.
Otathan mukaan ajokortin, henkilökortin tai passin henkilöllisyyden todentamista varten. Hygieniapassitestissä vaaditaan henkilöllisyyden varmistaminen.
Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 7 hlö, max. 15. Ilmoittautuminen on sitova.