• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Onnistumme yhdessä » Huippulaatu on mahdollisuus
 • 10.10.2018

  Huippulaatu on mahdollisuus

  Syksy on tuonut mukanaan tori- ja lähiruokatapahtumat, joissa on tarjolla alueemme laatutuotteita. Kärsämäellä pidetyssä lasten maatalousnäyttelyssä oli kävijäennätys, ja tarjolla perunoista burgeriin kalanmaistatuksia unohtamatta. Likis-lähiruokatapahtuma Oulussa veti tuhansittain kävijöitä ja monenlaiset herkut olivat haluttuja – kauppa kävi.

  ProAgria Oululla oli mahdollisuus olla isäntänä 150 vieraalle 20. syyskuuta AEBR:n eli Euroopan raja-alueiden liiton kansainvälisen konferenssin iltatapahtumassa. Tarjosimme alueemme lähiruokaa, ja palaute oli erinomaista. Makujen aitous ja tuoreus puhuttivat. Muutama vieras totesikin, että taitaa kokeilla tuoretta kalaa kotimaassaankin, kun näkivät kalankäsittelyämme.

  Tuotamme korkealaatuisia raaka-aineita ilman antibiootteja. Maaperämme on puhdasta ja käytössämme on riittävästi makeaa vettä verrattuna moniin maihin, joissa tuotetaan keinokastelulla. Vuodet tietysti vaihtelevat säiden osalta, ja osansa on ilmastonmuutoksellakin.

  Kysymys kuuluukin, saammeko riittävän hinnan tuotteista, jotka laadultaan ja erityisesti raaka-aineiltaan ovat maailman huippua. Niin voin kuin lihankin osalta olemme voittaneet kansainvälisissä mittelöissä ykköspalkintoja kuluneenakin vuonna.

  Tammikuussa 2019 Suomi on pääyhteistyökumppani Berliinin Grune Woche -elintarvikemessuilla. Saamme roppakaupalla näkyvyyttä ja tuotteemme huomataan yhä laajemmin. Elintarvikkeillemme on saatava lisäarvoa markkinoilta ja vienti on ilman muuta mahdollisuus – mahdollisimman hyvällä hinnalla ja erikoistuotteina.

  Koko elintarvikeketjun on puhallettava yhteen hiileen, kuten monissa kilpailijamaissa tehdäänkin. Muuten saatamme kotikutoisesti ”sössiä” etumme. Toivon mukaan ymmärrys tulee tässä mukaan ja saamme huomata asioiden muuttuvan.

  Menestystä ketjullemme ja sen tärkeimmille tekijöille: alkutuottajille – maanviljelijöille.

  Vesa Nuolioja
  johtaja
  ProAgria Oulu

  Vesa NuoliojaLue lisää

   

  Kommentit

  Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

  Kirjoita uusi kommentti

  Apunasi on laaja osaajaverkostomme. Ota yhteyttä!