• proagriaoulu.fi » MaitoManageri » MaitoManagerin tapahtumia » Henkilöstöjohtamista ja managementia
 • Henkilöstöjohtamista ja managementia Ameriikan malliin

  Yhdysvaltalainen maitotilayritysten konsultti Lindell Whitelock vieraili MaitoManageri-hankkeen maitotilayritysten henkilöstöjohtamisen asiantuntijana 25.2.2016. Tilaisuus oli kaikille avoin. Paikalle saapuikin managerilaisten lisäksi myös muita pohjoispohjalaisia yrittäjiä ja sidosryhmäläisiä.

  Suunnitelmallisuus ennen kaikkea

  Lindell avasi suunnitelmallisuuden merkitystä maitotilayrityksen johtamisessa. Keskeistä suurella maitotilalla on ymmärtää kokonaisuus ja jakaa vastuualueet. Kokonaisuuden hahmottaminen ja vastuu antavat työlle mielekkyyttä. Työntekijä tietää, mitä hänen työhönsä kuuluu ja mikä merkitys sillä on yrityksen kokonaisuuden kannalta.

  Päätöksentekopuilla ja työohjeilla selkeyttä ja rutiineja

  Suurissa yhdysvaltalaisissa karjoissa työt suunnitellaan tarkan protokollan mukaisesti. Työssä hyödynnetään päätöksentekopuita ja työohjeita. Niiden avulla luodaan helpotusta siemennyksiin liittyvään päätöksentekoon ja autetaan kaikille yhtenäisten lypsyrutiinien löytämisessä.

  Työohjeilla ja perehdyttämisellä varmistetaan, että työ tehdään samalla tavoin ihmisestä riippumatta. Näin olosuhteet lehmälle pysyvät mahdollisimman muuttumattomina. Stabiilit olosuhteet ovat avainasemassa, kun tavoitellaan erinomaista maitotuotosta mahdollisimman kannattavasti.

  ”Palkkaa asennetta ja opeta taidot”

  Lisäksi Lindell antoi vinkkejä työntekijöiden rekrytointiin. Paikallaolijoiden korviin jäi taatusti mieleen fraasi ”palkkaa asennetta ja opeta taidot”. Rekrytoitaessa tulisi Lindellin mukaan välttää liiallisia kehuskelijoita ja palkata nöyrä, oppimishaluinen ihminen. Kun työntekijöitä on enemmän, myös työntekijän sopivuutta tiimiin tulee luonnollisesti miettiä.

  Tarkemmin päivän annista blogikirjoituksesta.
   

          

  Lisätiedot:

  projektivastaava
  Heta Jauhiainen
  puh. 045 657 8704
  heta.jauhiainen(at)proagria.fi