• proagriaoulu.fi » Henki ja elämä
 • Henki ja elämä - luonto toipumisen lähteenä

  Henki ja elämä -hankkeen tavoitteena on edistää työelämän ulkopuolella olevien mielenterveyskuntoutujien toipumisprosesseja luontoperustaisten ja -voimaisten sekä soveltavan taiteen menetelmien avulla. Hankkeen keskiössä on pohjoinen luonto ja vuodenkierto.

  Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan uudenlaisia Green Care -toimintaan liittyviä luonto- ja taidelähtöisiä toimintamalleja yhteistyössä yhdistysten ja yritysten kanssa. Hanke toteutetaan Rovaniemen, Kemi-Tornion ja Oulun seutukunnissa.

  Hankkeen kohderyhmänä ovat työikäiset, työelämän ulkopuolella tai työttömänä olevat mielenterveyskuntoutujat sekä mielenterveystyötä tekevät alan asiantuntijat.

  Välillisenä kohderyhmänä ovat alueen luonto- ja asumispalveluita tuottavat yritykset, kuntien mielenterveyspalvelut, sosiaali- ja terveysalan järjestöt, maakunnalliset sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavat tahot, mielenterveystyön ammattilaiset, ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä paikallisesti tekevät sekä varsinaisen kohderyhmän omaiset, perheenjäsenet ja verkostot.

  Lue lisää hankkeesta täältä.

  Hankefaktat

  Rahoittaja:

  Euroopan sosiaalirahasto ja Oulun kaupunki

  Toiminta-aika:

  1.1.2021–30.6.2023

  Hallinnoija:

  Lapin ammattikorkeakoulu

  Osatoteuttajat:

  ProAgria Oulu ry, Mielenvireys ry, Turkan ratsurinne

  Lisätietoja

  Sanna Viinonen, Lapin ammattikorkeakoulu

  puh. 0444780216

  sanna.viinonen@lapinamk.fi

  Tuula Kokko, Oulun maa- ja kotitalousnaiset

  puh. 0408644946

  tuula.kokko@maajakotitalousnaiset.fi