Helena Pitkälä on vuoden maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla

14.11.2018

Vuoden 2018 Maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla on Helena Pitkälä Haapaveden Kytökylästä. Oulun Maa- ja kotitalousnaisten myöntämä tunnustus julkistettiin piirikeskuksen edustajakokouksessa Tyrnävällä.


Oulun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Leea Sangi (vasemmalla) ja toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala palkitsivat valinnastaan yllättyneen Helena Pitkälän edustajakokouksessa Tyrnävällä.

Helena Pitkälä on toiminut Kytökylän maa- ja kotitalousnaisten johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana vuosikymmenien ajan. Hän on hoitanut Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen hallituksen puheenjohtajuutta yhdeksän vuotta ja ollut sitä ennen yhtä pitkän jakson piirikeskuksen hallituksen jäsenenä.

– Helena on erittäin sitoutunut Maa- ja kotitalousnaisten toimintaan. Hän käyttää omaa aikaansa ja ammattitaitoaan erityisesti oman paikallisen yhdistyksen toiminnan hyväksi. Hän on aina valmis ottamaan vastuuta ja kantamaan huolta toiminnasta, Kytökylän maa- ja kotitalousnaiset perustelevat ehdotustaan.

Yhdistys järjestää vuosittain Haapaveden Kytökylällä jo perinteeksi muotoutuneen pääsiäiskokkotapahtuman ja uudemman perinnepäivän yhdessä Kytökylän maamiesseuran miesten kanssa.

Helena Pitkälä organisoi yhdistyksen monipuolista varainkeruuta muun muassa kauppojen kahvituksissa, kaupungin ja yrittäjien joulunavauksen puurotarjoilussa ja Pohjolan maidon markkinoiden ruokailussa.

– Ilman hänen pyyteetöntä panostaan Kytökylän maamiesseura ja maa- ja kotitalousnaiset eivät olisi onnistuneet toteuttamaan vasta valmistunutta kylätalon remonttia. Tällä huomionosoituksella tahdomme kiittää Helenaa vuosikymmenien työstä yhdistystämme liikkeessä pitävänä moottorina, Kytökylän maa- ja kotitalousnaiset toteavat.

Anna-Maija Rahja uutena hallitukseen

Edustajakokous valitsi uudeksi jäseneksi Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen Anna-Maija Rahjan Siikajoelta ja jatkokaudelle Teresa Majurin Haapavedeltä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leea Sangi Limingasta sekä muina jäseninä Aino Viitala Muhokselta, Kaisa Oikarinen Kuusamosta, Tuula Uusitalo Vihannista ja Maija-Liisa Tausta-Ojala Oulusta.

Lisätietoa

Maija-Liisa Tausta-OjalaLue lisää

040 580 0438, maija-liisa.tausta-ojala@maajakotitalousnaiset.fi

Kytökylän maa- ja kotitalousnaiset, puheenjohtaja Teresa Majuri, 04405137747, teresa.majuri@gmail.com

Helena Pitkälä, 0445327931, helena.pitkala@hotmail.fi