• proagriaoulu.fi » Hankkeet » VYYHTI II » Kunnostustarinoita » Heittäytymistä ja sitoutumista kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa
 • Heittäytymistä ja sitoutumista kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa

  Aloitimme VYYHTI II -hankkeessa valtakunnan tasollakin uranuurtavan toiminnan vesienhoidon kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa.
  Hankkeen asiantuntijoista Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Maarit Satomaa ja Oulun Kalatalouskeskuksen Heikki Tahkola ovat koonneet kunnostusyhdyshenkilöitä yhteen ja järjestäneet heille koulutuksia.

  Vesienhoidon kunnostusyhdyshenkilötoiminta perustuu eri osapuolten vapaaehtoiseen ja pyyteettömään yhteistyöhön. Toiminnan tarkoituksena on koota yhteen kunnostusyhdyshenkilöitä ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Yhdessä he pystyvät kysymään toisiltaan neuvoa, saamaan ideoita ja kenties toteuttamaan yhteisiä hankkeita.

  Kunnostusyhdyshenkilökoulutuksissa on tutustuttu erilaisiin vesistöihin ja vesienhoitotoimenpiteisiin. Maastoretket ja yhteiset tapaamiset tuovat mahdollisuuden tutustua toisiin paikallisiin kunnostajiin.

  Vapaaehtoisia kunnostusyhdyshenkilöitä on mukana noin 15 henkilöä. He edustavat muun muassa kalastus- tai osakaskuntia ja yhdistystoimijoita. Heitä yhdistää halu tehdä töitä omien vesistöjen puolesta. Mallia voi suositella vietävän myös valtakunnan tasolle.

  Toiminta jatkuu…

  VYYHTI II -hankkeen aikana aktivoitu kunnostusyhdyshenkilötoiminta jatkuu ProAgria Oulun hallinnoimassa Verkostoilla tehoa vesienhoitoon –hankkeessa 2019 alusta. Hanke on saanut rahoituksen Ympäristöministeriön vesien- ja merenhoidon kärkihankerahoituksesta. Jatkossa kunnostusyhdyshenkilötoiminnassa aktivoidaan lapsia ja nuoria vesien- ja ympäristönhoidon pariin. Retkiä, työnäytöksiä ja koulutuksia järjestetään myös jatkossa, ne ovat toiminnan perusta. Tärkeää on, että paikalliset aktiivitoimijat saavat tukea ja tietoa.
  Kunnostusyhdyshenkilötoiminta jatkuu Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hankkeessa. Toimintaa tehdään maakunnassa tunnetummaksi ja yhteistyötä eri alueiden välillä tiivistetään.

  Teksti ja kuvat:

  Maarit SatomaaLue lisää

   

  xx