• proagriaoulu.fi » VYYHTI II » Kunnostustarinoita » Heittäytymistä ja sitoutumista kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa
 • Heittäytymistä ja sitoutumista kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa

  VYYHTI II -hanke aloitti valtakunnallisestikin uraauurtavan työn vesienhoidon kunnostusyhdyshenkilöiden kanssa.

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Maarit Satomaa ja Oulun Kalatalouskeskuksen Heikki Tahkola kokosivat hankkeen aikana kunnostusyhdyshenkilöitä yhteen ja järjestivät heille koulutuksia.

  Vesienhoidon kunnostusyhdyshenkilötoiminta perustuu eri osapuolten vapaaehtoiseen ja pyyteettömään yhteistyöhön. Tarkoituksena on koota yhteen kunnostusyhdyshenkilöitä ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Yhdessä he pystyvät kysymään toisiltaan neuvoa, saamaan ideoita ja kenties toteuttamaan yhteisiä hankkeita.

  Kunnostusyhdyshenkilökoulutuksissa on tutustuttu erilaisiin vesistöihin ja vesienhoitotoimenpiteisiin. Maastoretket ja yhteiset tapaamiset tuovat mahdollisuuden tutustua toisiin paikallisiin kunnostajiin. Kuva: Maarit Satomaa

  Vapaaehtoisia kunnostusyhdyshenkilöitä on mukana noin 15. He edustavat muun muassa kalastus- tai osakaskuntia ja yhdistystoimijoita. Heitä yhdistää halu tehdä töitä omien vesistöjen puolesta. Mallia voi suositella vietävän myös valtakunnan tasolle.

  Verkostoilla tehoa vesienhoitoon

  VYYHTI II -hankkeen aikana aktivoitu kunnostusyhdyshenkilötoiminta jatkuu ProAgria Oulun hallinnoimassa Verkostoilla tehoa vesienhoitoon –hankkeessa vuoden 2019 alusta. Hanke on saanut rahoituksen ympäristöministeriön vesien- ja merenhoidon kärkihankerahoituksesta.

  Jatkossa aktivoidaan lapsia ja nuoria vesien- ja ympäristönhoitoon. Retkiä, työnäytöksiä ja koulutuksia järjestetään myös, ja ne ovat toiminnan perusta. Tärkeää on, että paikalliset aktiivitoimijat saavat tukea ja tietoa.
  Kunnostusyhdyshenkilötoimintaa jatkaa Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hanke, joka tekee toimintaa maakunnassa tunnetummaksi ja tiivistää yhteistyötä eri alueiden välillä. Kuva: Maarit Satomaa

  Teksti:

  Maarit SatomaaLue lisää

  Heikki TahkolaLue lisää