• proagriaoulu.fi » Hankkeet » ProLiideri » Tiimi » Hankkeessa mukana olevat yritykset
 • Hankkeessa mukana olevat yrittäjät

  Sirpa Lunki, Siikalatva

  Hei, olen Sirpa, olen äiti, aloitteleva maatalousyrittäjä ja opiskelija. Mikäli en opiskelisi niin käyttäisin arkeni suurelta osin Ruukissa Lukella päivätyössä puuhaten naudanlihantuotannon kehittämistoimien parissa. Tänä vuonna arkeni on pitänyt sisällään eläintenhoitotöitä, tilan kehittämistä ja eläintilojen muutostöitä, opintoja ja tilan muita töitä. Aimo osan ajasta on vienyt corona-arki lasten kanssa.

  ProLiiderissä minua innostaa kokemusoppiminen ja uuden tiedon mukavan tiivistetty muoto. Yhteinen tekeminen ja keskustelut. Yhteiset päivät innostavat ideoimaan ja katsomaan myös omaa toimintaa uudesta näkökannasta.  

  Jaakko Tervakangas, Siikajoki

  Sauli Joensuu, Raahe

  Mika Räbinä, Siikalatva

  Olen Mika Räbinä ja toimin maatalousyrittäjänä. Päätuotantosuunta on perunan kantasiemenen viljely ja kauppakunnostus. Tilallani viljelen myös viljaa ja nurmea. Metsätalous on myös osa tilamme toimintaa. Toimin myös sivutoimisesti Lantmännen Agro Oulun viljelyohjelman myyjänä.

  Työssäni parasta on sen monipuolisuus.

  Proliideri-hanke on tuonut uusia tuttavuuksia ja laajentanut näkemystä rinnakkaisille toimialoille, koneurakointiin ja sonnin kasvatukseen. Uskon heidän jäävän ”vertaistueksi” pitkäksi aikaa ja tuovan näkemyksiä jotka yksin yrittäessä eivät koskaan avautuisi samalla tavalla.