• proagriaoulu.fi » Yhteystiedot » Hakemisto

  Kasvintuotanto – nurmi, vilja, peruna, puutarha

  Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@proagria.fi

  Sohlo Marika

  palvelupäällikkö; erityisasiantuntija, kasvit ja ympäristö
  ProAgria Oulu, Kempeleen toimisto, Zeppelinintie 1, 90450 Kempele
  Puh. 043 826 6494
  "Kasvintuotannossa on valtavasti potentiaalia sekä maan päällä että sen sisällä! Työssäni innostavinta on yhdessä viljelijöiden kanssa miettiä, miten erilaiset mahdollisuudet saadaan valjastettua onnistumisiksi ja taloudellisesti kannattaviksi tuloksiksi.

  Pellot ovat viljelijän tärkein tuotantopanos, joten niiden toimivuuden varmistamisella on merkittävät vaikutukset kokonaisuuteen. Autan oikein mielelläni erityisesti maan kasvukunnon kehittämisessä ja viljelykierron monipuolistamisessa.

  Työni on jatkuvaa opintomatkaa. Tietoja ja taitoja hyödynnän parhaani mukaan tukiessani ja kannustaessani tiloja kohti yhteistyössä asetettuja tavoitteita."

  Blogit

  Podcastit

  Videot

  11.8.2020 Kasvukausilive Tyrnävältä

  Hannila Meri

  projektipäällikkö
  ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu
  Puh. +358 50 404 5266

  ”Minua kiinnostaa ongelmien ratkaiseminen muuttuvan maatalouden ja maailman pyörteissä. On vähän vaikea rajata teemoja, jotka eivät kiinnostaisi tavalla tai toisella.

  Alun perin olin varma, että lammastalous on se minun juttuni, mutta sittemmin tie on vienyt uusiutuvan energian ja kasvituotannon hankkeisiin. Ilmaston- ja luonnonsuojelu ovat lähellä sydäntäni, enkä näe maataloutta näiden uhkana vaan mahdollistajana.

  Kotimaisen ruoantuotannon mahdollistaminen jatkossa on elinehto. Sen kestävyys ja kannattavuus sekä alkutuottajien arvostuksen nostaminen ovat siksi minulle tärkeimpiä teemoja.

  Vasta-alkajana minulla on vielä paljon opittavaa, mutta tiedän, että minulla on tälle alalle paljon annettavaa tiedon ja taitojen kertyessä.”

  Hiitola Sakari

  kasvintuotannon asiantuntija
  Kehäkatu 4, 86300, Oulainen
  Puh. 050 569 1149

  Huovinen Satu

  luomuasiantuntija
  ProAgria Oulu, Nivalan toimisto, Pajatie 5, 85500 Nivala
  Puh. 040 513 3149

  "Taustaltani olen maitotilojen asiantuntija, mutta nykyisin pääpaino on kasvintuotannossa ja tittelinikin mukaan juuri luomutilojen neuvonnassa.

  Yli kymmenen vuotta olen toiminut myös Ruokaviraston valtuuttamana luomutarkastajana, joten kokonaisuuden näkemystä on kertynyt myös siltä puolelta.

  Kaikenlainen EU-byrokratia ja kirjanpito on monelle viljelijälle välttämätön paha. Vaikka se aiheuttaa asiantuntijallekin monesti harmaita hiuksia, mielelläni olen niissä asioissa mahdollisuuksieni mukaan auttamassa."

  Jokela Risto

  erityisasiantuntija, kasvit ja ympäristö
  Kaarnatie 1 C 1, 86300 Oulainen
  Puh. 0400 285 294

  ”Uusien asioiden kehittäminen ja pohtiminen ovat innostava osa työtä. Asioiden sopiva kyseenalaistaminen on myös kehittämistä.”

  Blogit

  22.2.2022 Pellon olosuhteet ja ravinteet esiin uudella tavalla
  22.2.2021 Ideoita turvemaiden kuivatukseen

  Kakko Erika

  kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Aleksintie 2, 86710 Kärsämäki
  Puh. 041 730 7937

  "Työskentelen kasvintuotannon asiantuntijana Kärsämäellä ja lähikunnissa. Toimenkuvaani kuuluvat muun muassa viljelysuunnittelu, EU-tukihaku ja kasvustokäynnit. Olen myös mukana muutamissa hankkeissa. Olen muuttanut kaupungista maalle, ja nautin suuresti maaseudun rauhasta ja maalaismaisemasta. Mielestäni maaseudun elinvoimaisuuden ylläpito on tärkeää.

  Kiinnostukseni kasvibiologiaan solutasolla alkoi lukioiässä ja agrologiopintojen myötä kiinnostuin ruoantuotannosta ja maaperätekijöistä. Erityisen kiinnostunut olen maan kasvukunnon parantamisesta, hyvän kasvukunnon ylläpitämisestä ja niihin vaikuttavista tekijöistä.

  Kattavilla maanäytteillä ja laajalla maaperäanalyysillä saadaan hyvä kuva maan kasvukunnosta, jolloin kasvivalinnan, lannoituksen ja muiden kasvinviljelytoimenpiteiden suunnittelu taloudelliseksi ja tehokkaaksi helpottuu."

  Blogit

  13.9.2022 Ravinnemittausten antia kesän kasvustokäynneiltä

  Kärenlampi Sauli

  kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu
  Puh. 0400 412 659

  Katso Saulin videoesittely tästä!

  ”Karjan ruokinnan suunnittelu ja seuranta ja on minun vahvuuteni ja asia, josta olen tykännyt aina. Kun tilakoko kasvaa, monella tilalla pohditaan, miten varmistaa onnistunut ja taloudellinen seosrehuruokinta: tasalaatuinen seos sekä sujuvat rutiinit ruokinnan suunnitteluun ja toteutukseen.

  Myös eläinten hyvinvointi on minulle tärkeää – että karja voi ja tuottaa hyvin.”

  Asiakastarinat

  Asioita voi tehdä myös toisinLue lisää

  150-tonnari Ruusa on Sutelan karjan silmäteräLue lisää

  Lehtosaari-Vähäkuopus Henna

  kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Oikopolku 4 B1, 93100 Pudasjärvi
  Puh. 041 730 8242

  ”Toimin kasvintuotannon asiantuntijana viljelysuunnittelun ja EU-tukihakemusten parissa. Maaseutu on lähellä sydäntäni ja tykkään suuresti eläimistä. Kasvintuotanto, ja sen kehittäminen, on mielestäni tärkeää ihmisten, eläinten ja maaseudun hyvinvoinnin vuoksi. Ongelmanratkaisu ja kehittämissuunnitelmat ovat mielestäni erittäin mielenkiintoisia tehtäviä.”

  Blogit

  9.11.2022 Hirnuttavan haastava hevosheinä
  3.2.2022 Katse peltoon – tuota laatua ja sido hiiltä

  Palonen Tommi

  viljelysuunnittelun asiantuntija
  Ylivieska
  Puh. 040 553 5802

  Pätsi Henna

  kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Zeppelinintie 1, 90450 Kempele
  Puh. +358 50 470 3730

  ”Työhöni kuuluu muun muassa viljelysuunnittelua, EU-tukineuvontaa ja erilaisiin hankkeisiin osallistumista. Koulutukseltani olen agrologi (AMK).

  Haluan yhdessä viljelijöiden kanssa kehittää maataloutta ympäristöviisaampaan ja taloudellisempaan suuntaan. Olen erityisen kiinnostunut kiertotaloudesta, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä, viljelykierron monipuolistamisesta ja maan kasvukunnosta huolehtimisesta. Peltojen hyvinvoinnin koen ensiarvoisen tärkeäksi, sillä se vaikuttaa koko tilan toimintaan.”

  Säisä Anniina

  kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Aleksintie 2, 86710 Kärsämäki
  Puh. 043 826 6492

  "Työnkuvaani kuuluu tavanomaisten ja luomutilojen viljelynsuunnittelu, tukineuvonta ja kasvustohavainnointi. Parasta työssäni ovat hyvät keskustelut asiakkaiden kanssa ja osaavan
  asiantuntijatiimin tuki.

  Pidän työni monipuolisuudesta. ProAgria Oulun eri hankkeissa olen päässyt laajentamaan osaamistani ja tapaamaan yrittäjiä eri toimialoilta."

  Blogit

  24.1.2022 CAP27 etenee - mikä muuttuu?
  20.4.2021 Hiilensidonta ja nurmet

  Valtonen Olli

  valtakunnallinen huippuosaaja, luomu ja nurmi
  ProAgria Oulu, Ylivieskan toimisto, Vierimaantie 3, 84100 Ylivieska
  Puh. 040 735 5519

  "Toimin nurmi- ja luomutuotannon valtakunnallisena Huippuosaajana. Työhöni kuuluvat muun muassa viljelyn kehittäminen, viljelysuunnittelu, kasvustokäynnit täsmäviljely ja koulutustehtävät. Teen aktiivisesti nurmiasiakkaiden kanssa yhteistyötä erityisesti kesän aikana sadontuotannon parissa.

  Erityisosaamistani on lannoituksen suunnittelu niin luomu- kuin tavanomaisillekin tiloille, koska ravinteiden tasaisella saannilla on sama tärkeä merkitys kasville tuotantotavasta riippumatta. Lisääntyvä kierrätysravinteiden valikoima markkinoilla lisää tasapainoisen lannoituksen mahdollisuutta ja sitä kautta satotason nostomahdollisuuksia.

  Uuden teknologian hyväksikäyttö kasvinviljelyssä on yksi mielenkiinnon kohteistani. Olen sitä kautta tuonut käytäntöön uusia toimintatapoja ja ajatuksia peltoviljelyn johtamisen avuksi. Kasvavien tilojen osalta peltoviljelyn hallinta ja yhteensovittamien eläintuotannon kanssa on erityisen tärkeää kilpailukyvyn kannalta."

  Blogit

  9.11.2020 Luomusiemenen tuottajaksi?
  30.6.2020 Nurmen kasvu ei lopu ensimmäiseen satoon
  11.12.2018 Luomuohran viljelystä hyviä kokemuksia
  19.9.2017 Nurmesta huippusato – perusasiat kuntoon
  18.06.2017 Säilörehun korjuuhetki kannattaa nyt määrittää kasvustonäytteiden avulla

  Viljamaa Katariina

  Kasvintuotannon asiantuntija
  ProAgria Oulu, Pajatie 5, 85500, Nivala
  Puh. 050 408 0039
  • ​​​​​​viljelysuunnittelu
  • EU-tukihaku

  Virkkula Viivi

  luomuasiantuntija, projektipäällikkö
  ProAgria Oulu, Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu
  Puh. 043 827 2282

  Katso Viivin videoesittely tästä!

  "Aloitin ProAgria Oulun projektipäällikkönä ja luomuasiantuntijana maaliskuussa 2019. Toimenkuvaani kuuluvat projektipäällikön työtehtävät Tehoa pohjoiseen luomuun -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on  edistää tehokasta luomutuotantoa pohjoisissa olosuhteissa demonstroimalla ja kehittämällä alueelle sopivia luomuviljelymenetelmiä. Päämääränä on luomutuotannon laadun ja kannattavuuden parantaminen sekä luomutuotteiden saaminen markkinoille.

  Lisäksi toimin kasviasiantuntijan työtehtävissä ja teen muun muassa viljelysuunnittelua, EU-tukihakemuksia ja kasvustokäyntejä. Erityisesti olen kiinnostunut täsmäviljelystä ja viljelyn kokonaisvaltaisesta kehittämisestä kustannustehokkaaseen suuntaan. Hiilensidonta, maan kasvukunnon parantaminen ja luonnonmukaisen tuotannon viljelytekniikat ovat erityisalaani. Koulutukseltani olen agrologi ja toimipaikkani on Oulussa."

  Blogit

  24.4.2020 Luomuhankkeiden kuulumisia