• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Haapaveden maisemahelmet esille
 • Haapaveden maisemahelmet esille

  Haapavesi, 18.09.2019

  Klo 18-20, Villa Korkatti, Pulkkilantie 810, 86600 Haapavesi


  Kuva: Kalle Hellström

  Pohjoisen maisemahelmet -hanke käynnistyi toukokuussa 2019 ja edistää perinnebiotooppien hoitoa Pohjois-Pohjanmaalla. Hanke järjestää kaikille avoimen infotilaisuuden perinnebiotoppien ja maisemakohteiden hoidosta keskiviikkona 18.9.2019 Villa Korkatissa. Haapaveden-Siikalatvan seutukunta osallistuu hankkeen kuntarahoitukseen (kuntien osuus 5 %).

  Hankkeessa kiinnitetään erityishuomio valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaiden sekä Natura-alueilla sijaitsevien perinnebiotooppien hoitoon saamiseen. Sisämaan pienemmät kohteet ovat usein jääneet hoidotta pienten karjatilojen vähennettyä, kun taas merenrannikon laajemmat kohteet kiinnostavat emolehmä- ja lihakarjatiloja.

  Haapavesi on vahvaa karjatalousaluetta ja tilojen lähellä olevia luonnonniittyjä on käytetty karjan kesälaitumina. Erityisesti Haapaveden isojen järvien alavia rantoja on laidunnettu vanhaan aikaan ja uudelleen osin jo 1990-luvulta lähtien. Kuitenkin edelleen on varmasti pienialaisia kohteita, jotka voivat olla vielä lajistoltaan monipuolisia ja joita kannattaisi hoitaa. Hoidon järjestämisellä on haasteensa, kun kotieläintilojen määrä vähenee koko ajan.  

  Tilaisuudessa kuullaan perinnebiotooppien nykytilasta ja hoitotarpeista sekä rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi kuullaan myös käytännön hoitotyötä tekevien kokemuksia.

  Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki perinnebiotooppien ja maisemanhoidon parissa työskentelevät viranomaiset, neuvojat, suunnittelijat, viljelijät, kylätoimijat jne.

  Ilmoittaudu mukaan kahvitarjoilun varaamiseksi su 15.9. mennessä linkin kautta!    

  Lisätietoja: Kalle Hellström 043 8255253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi

  Lue lisää: proagriaoulu.fi/pohjoisen-maisemahelmet/
  Tykkää Facebookissa: facebook.com/pohjoisenmaisemahelmet/

  Ilmoittaudu su 15.9. mennessä

  Kalle HellströmLue lisää

  kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi, 043 825 5253 tai sivun alareunan lomakkeella.

  Yhteistyöllä elinvoimaa
  perinnemaisemista.
  LUE LISÄÄ