• proagriaoulu.fi » Asiakastarinoita » Enemmän aikaa varsinaiseen työhön
 • Enemmän aikaa varsinaiseen työhön

  ”Ajan säästöä ja helppoa kirjanpidon seurantaa”, ynnää yhteen tilipalvelujen hyötyjä Timo Ranta, Kujalan tilan isäntä Hailuodosta.

  Kujalan tila myy merenrannalla kasvatettua luonnonlaidunlihaa suoraan tilalta. Kujalan Herkku -brändinimen alle kuuluvat myös makkarat, säilykkeet, ohra- ja kauraryynit, kaurahiutaleet sekä löökikastikkeet, joiden valmistus siirtyi Kujalan tilalle muutama vuosi sitten.

  ”Suoramyynnin rinnalle ovat nousseet festarit ja muut kesätapahtumat sekä yritysten tilaisuudet. Valmistamme hampurilaisia, joissa käytämme oman tilan pihvejä ja kastikkeita”, Timo Ranta kertoo.

  Kujala on yksi Hailuodon viidestä emolehmätilasta, jolla on noin 250 eläintä: tilan satakunta lehmää laiduntaa kesät merenrantalaitumilla vasikoidensa kanssa. Lisäksi on lampaita maisemanhoitajina.

  Kokonaisuus hallinnassa

  Kujalan Herkun tilipalvelut hoitaa ProAgria Oulu.

  ”Yrittäjän aika on kortilla. Sähköinen kirjanpito säästää aikaa ja vähentää työtä, kun enää ei tarvitse käydä paperien kanssa tilitoimistolla”, Timo Ranta sanoo.

  Myös kirjanpidon seuranta ja tunnuslukujen tutkiskelu nettipalvelussa on helppoa ja mahdollista silloin, kun itselle parhaiten sopii. Säännölliset välitilinpäätökset ovat yrityksen talouden suunnittelussa tärkeänä tukena.

  ProAgrian kokonaisvaltainen asiantuntemus oli ratkaisevaa tilitoimiston valinnassa. Kujalan tila hyödyntää ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten asiantuntemusta viljely- ja ruokinnansuunnittelusta EU-tukiin ja luonnonlaitumien hoitoon. Myös Neuvo 2020 -palvelut on otettu aktiiviseen käyttöön.

  ”Tilallamme on meneillään yhtiöittäminen. Tarkoitus on ottaa hyvin toiminut sähköinen kirjanpito käyttöön myös tulevassa maatilayhtiössä.”

  "ProAgrian kokonaisvaltainen asiantuntemus oli ratkaisevaa tilitoimiston valinnassa."

  Timo Ranta


  Yrityskokonaisuus hallintaan.
  Lue lisää

  Kujalan tila on Maistuva maaseutuyritys 2018.
  Lue lisää