• proagriaoulu.fi » Palvelut » Maito » Eläinten käyttäytyminen ja käsittely
 • Eläinten sujuva käsittely – hyvinvointia, tuotosta ja kannattavuutta

  Kaipaatko käytännön vinkkejä eläinten siirtoihin, robotille kulkemiseen, ensikoiden opetukseen tai vasikoiden käsittelyyn? Tunnistatko eläimen pelon ja stressin?

  Kun eläinten ruokinta, olosuhteet, jalostus ja muut tuotantoon vaikuttavat tekijät on optimoitu, mikä selittää huippukarjojen erot toisiinsa? Vastaus voi olla eläinten käsittely ja hoitaja-eläinsuhde.

  Eläinten ymmärtäminen on hyvinvoinnin hallintaa, mikä vaikuttaa kannattavuuteen siinä missä rehuntuotanto ja talouden budjetointikin. Uudet tavat tehdä työtä vaikuttavat myös karjan hoitajien työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen sekä vastaavat kuluttajien vaatimuksiin. Hyvinvointi korostuu – eläinten stressi on yksi huomiooon otettava asia ruoan, lämmön ja muiden perustarpeiden ohella.

  Käytännön vinkkejä eläinten käsittelyyn

  Syvenny nautojen oppimiseen ja käsittelyyn asiantuntijamme kanssa. Saat käytännön vinkkejä esimerkiksi siirtoihin ja uusien asioiden opettamiseen eläimille. Saat tietoa siitä, miten hoitaja-eläinsuhde ja erilaiset tavat toimia eläinten kanssa vaikuttavat tuotokseen, hyvinvointiin ja tuotannon kannattavuuteen. Sisältö on räätälöitävissä tarpeen mukaan.

  Teoriatietoa ja käytännön harjoituksia

  Eläinten käyttäytyminen ja käsittely -koulutus sisältää teoriaosuuden ja harjoitukset eläintiloissa tai harjoituksia kaikkien osallistujien tehtäväksi eläinten kanssa. Lisäksi osallistujat saavat käyttöönsä materiaalin ja linkkejä lisätietoon.

  Koulutus sopii

  • maitotiloille, joilla on työntekijöitä tai useampi sukupolvi töissä
  • lomituspalveluille/lomittajille
  • oppilaitoksille

  Hinta

  Hinta alkaen 800 euroa + alv 24 % (sisältää teorian ja harjoitukset).