• proagriaoulu.fi » Maasta markkinoille » Demonstraatiokokeet » Demonstraatiokokeet 2017
 • Demonstraatiokokeita luomuviljelijöiden pelloilla 2017

  Haasteellisen kesän 2017 aikana toteutettiin mittava määrä demokokeita alueen luomuviljelijöiden pelloilla. Kesällä 2016 alkaneet kauranlajikekokeet jatkuivat: Rauno Haapalan pelloilla oli testissä kymmenen aiemman lajikkeen lisäksi kolme uutta kauralajiketta.

  Lajikkeen valinnassa tasapainoillaan aikaisuuden ja toisaalta laadun kanssa. Kuitenkin pellon ja ojituksen kunto vaikuttavat siihen, että puimaan päästään riittävän ajoissa.

  Vuonna 2017 oli myös nurmen täydennyskylvökokeita Helena ja Pasi Kukkosen pelloilla. Täydennyskylvöihin käytettiin rehuvirnaa + kauraa, puna-apilaa + englanninraiheinää, hernettä + auringonkukkaa, persianapilaa + italianraiheinää, hernettä + kevätruisvehnää. Lisäksi vertailuna oli ei-täydennyskylvetty nurmi.

  Virna on tämän kasvukauden tulosten perusteella hyvä täydennyskasvi vanhaan nurmeen. Voidaan silti miettiä, onko vanhan nurmen täydennys taloudellisesti tai viljelyn kannalta järkevää?

  Tarkempia tuloksia tulee nettisivuille. Demoissa oli myös Arttim Oy:n jankkuri kokeiltavana, ja siitäkin saadaan tuloksia myöhemmin. Demokokeet jatkuvat vielä kesällä 2018.