• proagriaoulu.fi » Bothnia á la carte

    Bothnia à la carte -hanke

    Bothnia à la carte -hankkeen tavoitteena on

    • Pohjois-Pohjanmaan matkailu-, käsityö-, elintarvike- ja muiden maaseudun yritysten yhteistyön lisääminen sekä palvelujen ja toimintojen kehittäminen pienryhmätyön avulla
    • paikallisen ja alueellisen ruokaperinteen sekä käsityö- ja kulttuuritaitojen kartoittaminen ja esiintuominen
    • maaseudulla ja kaupungissa sijaitsevien yritysten vuorovaikutuksen lisääminen
    • maaseutumaisten alueiden elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kasvattaminen

    Yhteistyön toiminta-alustaksi perustetaan Bothnia à la carte -verkosto, jonka avulla ruokamatkailuun liittyviä tuotteita ja palveluita voidaan jatkossa kehittää maakunnan alueella. Paikallisen yhteistyön lisäksi osallistutaan valtakunnalliseen verkostoyhteistyöhön ja tutustutaan kansainvälisiin yhteistyömalleihin.

    Tammikuussa 2014 aloitetaan monitoimialaiset alueelliset pienryhmät Oulussa, Kuusamossa, Muhos–Utajärvellä ja Oulun eteläisellä alueella. Pienryhmät ovat avoimia kaikille ruokamatkailun kehittämisyhteistyöstä kiinnostuneille yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. Ota yhteyttä: arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi

    Bothnia à la carte -hanke järjesti syksyllä 2013  kansainvälisen Pohjoiset ja arktiset maut – Northern and Arctic Flavours -seminaarin ja matkailutapahtuman yhteistyössä muiden hankkeiden ja toimijoiden kanssa.

     


    Lisätiedot:
    ProAgria Oulu,
    Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

    Hallinnoija
    ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

    Toiminta-alue
    Pohjois-Pohjanmaa

    Kesto
    15.8.2012–31.12.2014

    Rahoitus
    MASVA Pohjois-Pohjanmaa 2012–2014 – Elinvoimaa ja menestystä maaseudulle – Maaseutuyritysten asiakasvastaava -hankeosio

    Euroopan Maaseuturahasto, tuen myöntäjä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus