Bothnia à la carte -hanke
Bothnia à la carte -hankkeen tavoitteena on
- Pohjois-Pohjanmaan matkailu-, käsityö-, elintarvike- ja muiden maaseudun yritysten yhteistyön lisääminen sekä palvelujen ja toimintojen kehittäminen pienryhmätyön avulla
- paikallisen ja alueellisen ruokaperinteen sekä käsityö- ja kulttuuritaitojen kartoittaminen ja esiintuominen
- maaseudulla ja kaupungissa sijaitsevien yritysten vuorovaikutuksen lisääminen
- maaseutumaisten alueiden elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kasvattaminen
Yhteistyön toiminta-alustaksi perustetaan Bothnia à la carte -verkosto, jonka avulla ruokamatkailuun liittyviä tuotteita ja palveluita voidaan jatkossa kehittää maakunnan alueella. Paikallisen yhteistyön lisäksi osallistutaan valtakunnalliseen verkostoyhteistyöhön ja tutustutaan kansainvälisiin yhteistyömalleihin.
Tammikuussa 2014 aloitetaan monitoimialaiset alueelliset pienryhmät Oulussa, Kuusamossa, Muhos–Utajärvellä ja Oulun eteläisellä alueella. Pienryhmät ovat avoimia kaikille ruokamatkailun kehittämisyhteistyöstä kiinnostuneille yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. Ota yhteyttä: arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi
Bothnia à la carte -hanke järjesti syksyllä 2013 kansainvälisen Pohjoiset ja arktiset maut – Northern and Arctic Flavours -seminaarin ja matkailutapahtuman yhteistyössä muiden hankkeiden ja toimijoiden kanssa.