Blogit
Luomuteemainen opintomatka Itävaltaan19.01.2023Lue lisää
Laiduneläimet hoitavat lintujen elinympäristöä12.01.2023Lue lisää
Pohjoinen keskiöön – geopolitiikka haastaa09.01.2023Lue lisää
Nopeaa ja sujuvaa ruokinnan suunnittelua tämän hetken asiakastarpeisiin09.01.2023Lue lisää
Italian Borgotaro, herkkutatin mekka09.12.2022Lue lisää
Katse vesiin metsänkäsittelyssä Pohjois-Pohjanmaalla30.11.2022Lue lisää
Biohiili peltojen maanparannuksen ja päästökaupan näkökulmasta25.11.2022Lue lisää
Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin yrittäjät menestyivät Artesaaniruoan SM-kilpailussa – suuntaa katse jo vuoteen 2023 Rovaniemelle!23.11.2022Lue lisää
Hirnuttavan haastava hevosheinä09.11.2022Lue lisää
Ruokaketjun ääni kuuluviin - lähde mukaan viestinnän koulutuksiin!07.11.2022Lue lisää
Miten hallita vettä?21.10.2022Lue lisää
Puutarha toipumisen lähteenä01.10.2022Lue lisää
Hyvinvointirata – toiminnallinen työkalu ryhmän ohjaajalle elintapojen puheeksi ottamiseen 21.09.2022Lue lisää
Ympäristökioski kutsuu viljelijää suunnittelemaan ympäristövastuullisia toimia16.09.2022Lue lisää
Ravinnemittausten antia kesän kasvustokäynneiltä13.09.2022Lue lisää
Kansainvälisen verkosto- ja hanketoiminnan kehittäminen on koko organisaation yhteinen prosessi10.08.2022Lue lisää
Kevennetty maanmuokkaus säästää euroja ja parantaa kasvukuntoa23.06.2022Lue lisää
Ne ovat täällä taas14.06.2022Lue lisää
Ilmasta typpeä - typpilannoituksella kattavat vaikutukset08.06.2022Lue lisää
Veikkaus vai korjuuaikanäyte?02.06.2022Lue lisää
Taloudellinen vastuu on yrityksen kivijalka ja hyvän tuloksen perusta31.05.2022Lue lisää
Vesistö kuntoon pala kerrallaan31.05.2022Lue lisää
Suhteuta eläinmäärä ruokintapöytätilan mukaan27.05.2022Lue lisää
Tilusjärjestelyillä kannattavaa ja ympäristöviisasta maataloutta20.05.2022Lue lisää
Elintarvikeyrityksen asiakkaana suurkeittiö06.05.2022Lue lisää
Hyvinvointia ruoasta -ohjaaja opastaa kohti terveellisiä ruokailutottumuksia04.05.2022Lue lisää
Kun ratkaisuja ei ole tarjolla, ne on etsittävä02.05.2022Lue lisää
Kosteikko, veden varastointiallas, kosteikkoviljely vai joku muu?29.04.2022Lue lisää
Loppuseminaarissa etsittiin uusia keinoja hoitaa perinnebiotooppeja28.04.2022Lue lisää
Kumppanuusmaatalous ruokakasvatuksen ja lähiruoan käytön mahdollistajana06.04.2022Lue lisää
Tiedätkö mitä se maksaa – vyötä tiukemmalle?31.03.2022Lue lisää
Tilinpäätösanalyysi vie pintaa syvemmälle14.03.2022Lue lisää
Vesiensuojelu on maan- ja metsänomistajien yhteinen asia23.02.2022Lue lisää
Pellon olosuhteet ja ravinteet esiin uudella tavalla22.02.2022Lue lisää
Katse peltoon – tuota laatua ja sido hiiltä03.02.2022Lue lisää
Yhteistuumin lisää paikallista kuntalaisten lautasille31.01.2022Lue lisää
CAP27 etenee - mikä muuttuu?24.01.2022Lue lisää
Nyt on hyvä aika miettiä maatilan lämmitysratkaisuja19.01.2022Lue lisää
Pandemia siirsi hankkeet verkkoon10.01.2022Lue lisää
Viisas varautuu muutoksiin07.01.2022Lue lisää
Herne – suosittu kotimaisen valkuaisen lähde17.12.2021Lue lisää
Enemmän paikallista ruokaa ilman lisäkustannuksia02.12.2021Lue lisää
Kokemuksia kumppanuusmaataloudesta – säännöllinen satopaketti ja käyttövinkkejä arkeen16.11.2021Lue lisää
Kestävää kannattavuutta – terveiset Maitovalmennuksesta22.10.2021Lue lisää
Miltä näytti maisema ennen merenrantalaidunnusta?15.10.2021Lue lisää
Miten hallita tuotantokustannuksia?11.10.2021Lue lisää
Kuidut maatalouden maanparannuksessa ja hiilensidonnassa06.10.2021Lue lisää
Hei, olen harjus!24.09.2021Lue lisää
Nyt kannattaa syventyä ja keskittyä09.09.2021Lue lisää
Mitä teille kuuluu?08.09.2021Lue lisää
Turvemaan kuivatus lisää sen kastumista25.08.2021Lue lisää
Pilottialueiden vedenlaatu ja siihen vaikuttavia tekijöitä20.08.2021Lue lisää
Sosiaalinen lisenssi - vastuullista tietoa eläinten hyvinvoinnista04.08.2021Lue lisää
Työnantajan vastuullisuus näkyy työntekijän arvostuksena02.07.2021Lue lisää
Villiyrteistä villiinnyttiin kesän kynnyksellä24.06.2021Lue lisää
Kerääjäkasvien testaaminen Pohjois-Pohjanmaalla – koesuunnitelman esittely ja sen taustat18.06.2021Lue lisää
Henki ja elämä - luonto toipumisen lähteenä14.06.2021Lue lisää
Vesien- ja maisemanhoitoa Zatelliitin kosteikolla04.06.2021Lue lisää
Vastuullisen kaverin kanssa on mukava tehdä hommia02.06.2021Lue lisää
Perusta kosteikko, kunnosta uoma, laidunna ranta-aluetta!21.05.2021Lue lisää
Kiitos yli 30 vuoden yhteisestä matkasta04.05.2021Lue lisää
Hiilen pumppausta28.04.2021Lue lisää
Hiilensidonta ja nurmet20.04.2021Lue lisää
Varaudu sopimuksin09.04.2021Lue lisää
Viljelijän arvokkaan työn tukena30.03.2021Lue lisää
Ovathan pakkausmerkintäsi kunnossa?26.03.2021Lue lisää
Parhaista lehmistä parempia – tilanne haltuun Karjatsekillä15.03.2021Lue lisää
Ideoita turvemaiden kuivatukseen22.02.2021Lue lisää
Vaikuttavaa yhteistyötä Perämeren rantaniittyjen hoidossa12.02.2021Lue lisää
Ympäristövastuullisuus – minimitason yli niin että heilahtaa25.01.2021Lue lisää
Maaseutu on nousussa ja kiinnostaa15.01.2021Lue lisää
Miten ne siellä kylmässä pärjäävät?14.01.2021Lue lisää
Hyvinvoiva tuotantoeläin vaikuttaa ympäristöön18.12.2020Lue lisää
Drooniteknologia ympäristöviisaassa viljelyssä20.11.2020Lue lisää
Sosiaalinen vastuu – haaste vai mahdollisuus?16.11.2020Lue lisää
Luomusiemenen tuottajaksi?09.11.2020Lue lisää
Miksi minusta tuli minä – vesistökunnostaja?28.10.2020Lue lisää
Satoiko laariin vai sen ohi – analyysiä ja keskustelua26.10.2020Lue lisää
Regeneratiivinen viljely vaatii uudenlaista ajattelua16.10.2020Lue lisää
Regeneratiivinen viljely vaatii uudenlaista ajattelua16.10.2020Lue lisää
Vanhat lehmät maksavat laskut28.09.2020Lue lisää
Happamat sulfaattimaat – kaikkien maankäyttömuotojen yhteinen ongelma25.09.2020Lue lisää
Verkostoista, vaikuttamisesta ja vesiensuojelusta08.09.2020Lue lisää
Harkittuja tekoja – hiehot syyniin31.08.2020Lue lisää
Onnistuiko säilörehuprosessi – vältyitkö hävikeiltä?26.08.2020Lue lisää
Maija Venäläinen, LUVY: Verkostoyhteistyö myötätuulessa Länsi-Uudellamaalla26.08.2020Lue lisää
Kuulumisia maatilojen ilmastotyöstä ja ilmastoviisaasta viljelystä21.08.2020Lue lisää
Mari Tolkkinen, Heikki Mykrä, SYKE:
Kaikki hyöty irti metsäpurojen suojavyöhykkeistä22.07.2020Lue lisää
Nurmen kasvu ei lopu ensimmäiseen satoon30.06.2020Lue lisää
Hannu Hökkä, Luke:
Siellä on se joki24.06.2020Lue lisää
Valuma-alue – ympäristöviisaan maanviljelyn viitekehys15.06.2020Lue lisää
Lauri Rantala: Kokemuksia Iijoen vesistön koordinaatiosta28.05.2020Lue lisää
Ruokalistasuunnittelu ammattikeittiöissä – lähi- ja luomuruoan mahdollisuudet25.05.2020Lue lisää
Vastuullinen johtaminen parantaa yrityksen kannattavuutta25.05.2020Lue lisää
Vasikka tarvitsee vettä18.05.2020Lue lisää
Kevät ympäristöviisaiden lasien läpi katsottuna15.05.2020Lue lisää
Birger Ylisaukko-oja: Rautavirtaa vesistöihin on hillittävä13.05.2020Lue lisää
Makumuistoja lautasella27.04.2020Lue lisää
Luomuhankkeiden kuulumisia24.04.2020Lue lisää
Heikki Tahkola: Käyttö- ja hoitosuunnitelmille odotettu jatkoaika14.04.2020Lue lisää
Riina Rahkila: Vesienhoidon verkostoituminen – ei pikajuoksua, vaan aivan muuta25.03.2020Lue lisää
Narauta energiarosvot Neuvolla19.03.2020Lue lisää
Tanska pitää hyvää huolta maataloudestaan12.03.2020Lue lisää
Markus Saari: Kalimenjoki – joki rautaisessa kunnossa26.02.2020Lue lisää
Hiilineutraaliin maatalouteen ilman tuotannonrajoituksia30.01.2020Lue lisää
Kuntoluokituksesta käytännön hyötyä ja kannattavuutta24.01.2020Lue lisää
Tapio Koistinaho, Ylivieskan kaupunki: Senaatin käskyt, EU:n direktiivit22.01.2020Lue lisää
Kaisa Heikkinen, Suomen ympäristökeskus: Valuma-alue vesiensuojelussa18.12.2019Lue lisää
Lehmä tarvitsee pitkän työpäivän ja lyhyen yön14.12.2019Lue lisää
Timo Yrjänä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus: Säpinää kunnostusrintamalla27.11.2019Lue lisää
Maineensa veroinen maatila19.11.2019Lue lisää
Ritva Nilivaara-Koskela, Suomen ympäristökeskus: Vesiruton poiston mahdollisuuksia tutkitaan Vuotungilla13.11.2019Lue lisää
Seosruokinnan täyskäsi23.10.2019Lue lisää
Pauliina Louhi, Luke: Hupisaarten puroissa polskii jälleen taimen!23.10.2019Lue lisää
Jalat kuntoon09.09.2019Lue lisää
Maarit Satomaa: Kunnostustarinoita Pohjois-Pohjanmaalta28.08.2019Lue lisää
Luomukokeiden kuulumisia28.08.2019Lue lisää
Tero Väisänen: Suomen rehevät järvet kuntoon kemikaaleilla?24.07.2019Lue lisää
Ravinnemittausta Neuvo 2020 -palveluna16.07.2019Lue lisää
Jarno Turunen, Jukka Aroviita: Rantametsät parantavat maatalousalueiden jokien tilaa26.06.2019Lue lisää
Lypsylehmät mukaan rehunkorjuuseen18.06.2019Lue lisää
Elämäni ensikkona02.05.2019Lue lisää
Neuvo 2020 -rahalla kasvustohavaintoja24.04.2019Lue lisää
Kesytä kuittikasa kirjanpitoaineistoksi11.04.2019Lue lisää
Nurmipienryhmästä eväitä uuteen kasvukauteen05.04.2019Lue lisää
Turvemaiden viljely – pitääkö olla huolissaan?29.03.2019Lue lisää
Umpikausi kantaa kauas13.03.2019Lue lisää
Ennätysvuodet edessä12.03.2019Lue lisää
Vasikan maitojuoman kuiva-ainepitoisuudella on väliä06.02.2019Lue lisää
Kaliumia peltoon?01.02.2019Lue lisää
Maatila työnantajana – työntekijän palkkaaminen24.01.2019Lue lisää
Suunnitteilla sukupolvenvaihdos?12.12.2018Lue lisää
Luomuohran viljelystä hyviä kokemuksia11.12.2018Lue lisää
Uusi työntekijä maatilalle10.12.2018Lue lisää
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – myös viljelysuunnittelussa07.12.2018Lue lisää
Lisää luomua ruokalistoille21.11.2018Lue lisää
Vähemmän työtä – enemmän tulosta18.10.2018Lue lisää
Huippulaatu on mahdollisuus10.10.2018Lue lisää
Lisää luomua ammattikeittiöihin – missä luomu luuraa? 24.09.2018Lue lisää
Maidon pitoisuudet kertovat, onnistuiko ruokinta09.09.2018Lue lisää
Uskalla unelmoida – ja suunnitella04.09.2018Lue lisää
Vesienhoidon verkostoituminen tuottaa hedelmää01.08.2018Lue lisää
Aloita maidon kylmäketju jo lehmästä21.05.2018Lue lisää
Eläinvirrat soljumaan tasaisesti11.05.2018Lue lisää
Syödä elääkseen vai elää syödäkseen?20.04.2018Lue lisää
Kohti onnistunutta rekrytointia12.04.2018Lue lisää
Laatulaitumelta laatulammasta29.03.2018Lue lisää
Katse vasikoihin!20.03.2018Lue lisää
Tunnelmia Berliinin vihreiltä viikoilta21.02.2018Lue lisää
Ötököitä ruokapöytään?17.02.2018Lue lisää
Hollanti on valmiina huomisen haasteisiin14.02.2018Lue lisää
Maissista tulevaisuuden rehukasvi03.02.2018Lue lisää
Malja kosteikoille!02.02.2018Lue lisää
Puhdaskauran tuotannolla lisää kannattavuutta15.01.2018Lue lisää
Oikeita asioita oikeaan aikaan18.12.2017Lue lisää
Satokausikasviksia kattilaan ja hävikki minimiin14.11.2017Lue lisää
5S auttaa pitämään työpisteet järjestyksessä16.10.2017Lue lisää
Visiosta voimaa ja suuntaa tekemiselle16.10.2017Lue lisää
Pienryhmä tutustui Tanskan luomuun13.10.2017Lue lisää
Hyvistä vasikoista vielä parempia25.09.2017Lue lisää
Nurmesta huippusato – perusasiat kuntoon19.09.2017Lue lisää
Kestävän ruoantuotannon jäljillä24.07.2017Lue lisää
Rikkojen hallintaa ja nurmen jankkurointia Ylivieskan pellonpiennartapahtumassa22.06.2017Lue lisää
Tulipalojen sammuttelusta savumerkkien bongaamiseen19.06.2017Lue lisää
Pieniä pohdintoja – suuria vaikutuksia19.06.2017Lue lisää
Säilörehun korjuuhetki kannattaa nyt määrittää kasvustonäytteiden avulla18.06.2017Lue lisää
Tilikauden mittainen matka24.05.2017Lue lisää
Kasvinsuojeluhavainnot kuuluvat myös kevättöihin22.05.2017Lue lisää
Asiantuntijoiden workshopissa aiheena KPI-avain12.05.2017Lue lisää
Talouslukuja avoimesti pienryhmässä08.05.2017Lue lisää
Asiantuntijatyö kantaa hedelmää11.04.2017Lue lisää
Tanskalaisella maatilalla pääroolissa ovat ihmiset24.03.2017Lue lisää
Oulu ja Kempele jo mukana kärkihankkeissa – rahoitusta tarjolla bio- ja kiertotalouteen23.03.2017Lue lisää
Eläinten hyvinvointikorvaus ja luomuemolehmätuotanto09.02.2017Lue lisää
Karkearehu ja vilja riittävät lypsylehmille11.10.2016Lue lisää
Haapalan pelloilla testataan siemenseoksia viherlannoitukseen28.07.2016Lue lisää
Kauralajikkeita ja viherlannoitusseoksia kokeillaan Paavolassa07.07.2016Lue lisää
Suuri karja laitumella – liian työlästä ja hankalaa?16.05.2016Lue lisää
Vastuu ja raamit tuovat iloa ja tuloksia karjanhoitoon15.03.2016Lue lisää
Kotieläimet siirtymävaiheen kautta luomutuotantoon10.02.2016Lue lisää
Maitotilan johtamista – tipuaskelin kohti uusia ulottuvuuksia04.02.2016Lue lisää