• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Armi Nikola on vuoden maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla
 • Armi Nikola on vuoden maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla

  02.12.2020

  Vuoden 2020 Maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla on Armi Nikola – pitkän linjan toimija Siikajoen Maa- ja kotitalousseurasta, jonka johtokunnassa hän on toiminut peräti 35 vuotta, useita vuosia puheenjohtajana tai sihteerinä.

  ”Armi Nikola on aktiivinen monitaituri ja käytännönläheinen ihminen. Häneltä onnistuvat talkootyöt, kuten viime vuosina uutispuuron keitto paikallisessa vanhusten hoitolaitoksessa.

  Armin kotona on pidetty monet leivonta- ja ruokakurssit. Hän tarttuu toimeen ja innostuu sekä innostaa muita positiivisella asenteella. Ystävällisenä, iloisena ja sosiaalisena ihmisenä hän edistää yhteisöllisyyttä ja toimii muutenkin kestävää kehitystä edistäen.

  Armi on edustanut yhdistystämme myös yli kuntarajojen. Hänen työnsä Siikajoen Maa- ja kotitalousseurassa on huomioitu myös paikkakunnan muissa yhdistyksissä.”

  Näin perusteli puheenjohtaja Anna-Maija Rahja Siikajoen Maa- ja kotitalousseuran ehdotusta vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi.

  Armi Nikola on toiminut aktiivisesti myös Oulun Maa- ja kotitalousnaisten piirihallituksessa vuosina 2010–2018, nostanut esille maaseudun naisten ja maatalousyrittäjän näkökulmia sekä yhteisöllisyyden merkitystä ihmisten elämään ja hyvinvointiin.


  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten myöntämä tunnustus julkistettiin etänä pidetyssä edustajakokouksessa 28.10. ja luovutettiin Armi Nikolalle 2.12. Törmälän tilalla. Vasemmalta Oulun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Leea Sangi (vasemmalla), Armi Nikola, toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala ja ProAgria Oulun johtaja Vesa Nuolioja.

  Kaisu Mikkelä uutena hallitukseen

  Edustajakokous valitsi uudeksi jäseneksi Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallitukseen Kaisu Mikkelän Raahesta. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leea Sangi Limingasta sekä muina jäseninä Aino Viitala Muhokselta, Teresa Majuri Haapavedeltä, Anna-Maija Rahja Siikajoelta ja Maija-Liisa Tausta-Ojala Oulusta.

  Edustajakokouksessa hyväksyttiin muun muassa Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toimintasuunnitelma, joka perustuu Maa- ja kotitalousnaisten uuteen strategiaan – Unelmien Suomi 2025 – Maistuva – Monimuotoinen – Kestävä – Elinvoimainen. Rakennamme mahdollisuuksien Suomea, jonka hyvinvoinnista hyötyvät myös tulevat sukupolvet.

   

  Painokelpoiset kuvat


  Armi Nikola


  Tunnustuksen luovutus Törmälän tilalla.