Arki hallintaan

Onko kaikilla työntekijöillä yrityksen tavoitteet ja visio selvillä? Miten tieto kulkee tilalla työskentelevien välillä? Miten ekstratyöt jaetaan ja varmistetaan, että ne tulee tehtyä? Viikkopalaverissa mietitään mm. työnjakoa ja luodaan yhteinen suunta tekemiselle. Tarkoituksena on, että kaikki pääsevät vaikuttamaan töiden kehittämiseen ja sitä myöten viihtyvät paremmin työssään.

Mitkä asiat vievät aikaa eniten työpäivän aikana? Mitkä ovat toistuvat rutiinityöt? Työsuunnitelman avulla jäsennetään eri työtehtävät, jonka jälkeen työt voidaan kalenteroida mahdollisimman hyvin.

Eikö meinaa yrittäjänä tunnit riittää vuorokaudessa? Onko pysähdytty tarkemmin miettimään, mitä yrittäjänä voit antaa muiden tehtäväksi? Entä onko työt jaettu järkevästi ja mielekkäästi työntekijöiden kesken? Tikkataulun ja työsuunnitelman avulla mietitään vastuualueet ja kuka tekee mitäkin töitä.

Onko työtehtävään tarvittavat välineet sijoiteltu siten, että ne ovat helposti saatavilla? Kuluuko joskus aikaa ja hermoja turhaan oikeita työkaluja etsiessä? 5S:n avulla laitetaan työpisteet järjestykseen ja saadaan työnteko tehokkaammaksi ja mukavammaksi.
Hups! Pääsikö tavara loppumaan ja eikä ole hoksattu tilata uutta ajoissa? Tai onko varastossa koko ajan varalta vähän liikaa ylimääräistä? Kanbanjärjestelmän avulla saadaan varastot hallintaan.

Näiden kaikkien työkalujen avulla päästään kohti LEANin tärkeinta tavoitetta; työn tekemistä järkevämmin ja tuotannon kehittämistä ilman investointia. Turhista työvaiheista vapautuu resursseja tulosten tehostamiseen.

Testatut työkalut​​​​​​

Viikkopalaveri

Rutiinityöt

Tikkataulu

5S-työkalu

Kanban-järjestelmä

Testipäivien raportit

Viikkopalaveri: viikkosuunnitelma ja parannustaulu 1

Viikkopalaveri: viikkosuunnitelma ja parannustaulu 2