Toteuttajat:
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.
Toteutusaika:
1.1.2020-31.12.2022
Rahoitus:
Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Hankealue:
Pohjois-Pohjanmaa
Tutustu esitteeseen tästä (pdf)
Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmisturyhmä on alku työllistymisen polulla. Ryhmän jälkeen järjestetään ohjattua liikuntaa, vertaisryhmätoimintaa ja mielekästä tekemistä arkeen sekä työllistymistä edistäviä työpajoja. Toiminta on osallistujille maksutonta ja tarkoitettu työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille miehille.
Hyvinvointia ruoasta -ryhmässä opetellaan valmistamaan terveellistä arkiruokaa unohtamatta raaka-aineiden valinnassa ilmastoystävällisyyttä. Ruoanvalmistuksen ja yhdessäolon lomassa keskustellaan terveellisistä elintavoista. Osallistujat saavat tietoa terveyttä edistävästä ravitsemuksesta ja arjen hallinnasta sekä jokaisen kerran ruokareseptit. Mikä parasta, nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Täältä videostamme näet yhden esimerkkikerran sisällön.
Ryhmän alussa ja lopussa on mahdollisuus terveystarkastukseen (sisältää terveysmittaukset: pituus, paino, BMI, verenpaine, verensokeri ja diabetesriskitesti) ja toiminta- ja työkykyarvioon Kykyviisarilla mitattuna.
Hyvinvointia ruoasta -ryhmäohjausmalli, PPT-tiedosto
Katso lisää hallinnoijan kotisivuilta.
ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, p. 0400 399 865, kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi
Toteuttajat:
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.
Toteutusaika:
1.1.2020-31.12.2022
Rahoitus:
Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Hankealue:
Pohjois-Pohjanmaa
Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Oulu:
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, perusterveydenhuollon yksikkö:
Sirpa Hyyrönmäki
Projektikoordinaattori
sirpa.hyyronmaki@ppshp.fi, p. 040 505 7836
Kauppurienkatu 23, 3. kerros, 90100 Oulu
puh. 045 6578 715