• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Arctic Food Lab – ruokaverkoston kick off!
  • Arctic Food Lab – ruokaverkoston kick off!

    Oulu, 23.11.2021

    klo 8.30–14.00, Lasaretti, Merikoski-Sali, Kasarmintie 13 B

    Tule verkostoitumaan ja rakentamaan yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ruokaverkostoa!

    Oulussa järjestettävä tilaisuus on suunnattu elintarvikealan yrityksille ja muille toimijoille. Luvassa on tietoa Oulu2026 kulttuuripääkaupunki -tunnustuksen tuomista mahdollisuuksista yritystoimintaan, kansainvälistymisestä, yritys- ja hankerahoituksista sekä maakuntaesimerkki Pohjois-Savosta.

    Ohjelma (muutokset mahdollisia)

    8.30 Ilmoittautuminen, aamukahvit

    9.00 Tervetulosanat, Tiina Rajala, kehitysjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan liitto

    9.05 Pohjois-Savo – Euroopan maukkain maakunta 2020-2021, Henna Lehikoinen, TKI-asiantuntija, projektipäällikkö ja Hannaleena Uhlback-Ropponen, TKI-asiantuntija, projektipäällikkö, Savonia AMK / Teams  
    Pohjois-Savo on juhlinut European Region of Gastronomy Kuopio 2020-2021 –tunnustuksen myötä Euroopan maukkaimpana maakuntana. Miten ruokamatkailua on rakennettu Kuopion seudulla ERG-hankekokonaisuudessa ja miten alue on hyötynyt tunnustuksesta?  

    9.50 Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja Arctic Food Lab, Piia Rantala-Korhonen, johtaja, Oulu2026  

    10.05  Kansainväliset mahdollisuudet  

    • Millainen on hyvä hankehakemus? Saija Tikkanen, projektipäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan liitto
    • Yhteistyö kansainvälisissä verkostoissa – S3P Agri-Food/Traceability and Big Data, Marja-Liisa Järvelä, hankekoordinaattori, ProAgria Oulu  
    • Elintarvikeketjun kehittäminen kv-verkostojen ja kv-rahoitusten avulla Yrityspuheenvuoro, Matti Tikanmäki, Probot

    10.35 Jaloittelutauko

    10.45 Työpajatyöskentely paikan päällä oleville:

    • Ryhmä 1: Yhteistyö ja verkostoituminen  

    Yhdessä olemme enemmän. Yhteistyö ruokatoimijoiden ja kulttuuri- sekä matkailutoimijoiden kesken synnyttää uudenlaisia tapoja toimia ja uudenlaisia kanavia viestiä tuotteista ja palveluista. Tässä työryhmässä pohditaan konkreettisia toimia yhteistyön ja verkostoitumisen edistämiseksi.  

    • Ryhmä 2: Yhteisölliset ruokatapahtumat  

    Yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin liittyy vahvasti ruoka ja yhdessä syöminen. Työryhmässä suunnitellaan ruokatapahtumia, alueen perinneruokien esilletuomista ja millaisia toimintaympäristön kehittämistoimia tulisi toteuttaa, jotta tapahtumia voidaan järjestää Arctic Food Lab -hengessä.  

    • Ryhmä 3: Kansainvälistyminen  

    Kuinka saamme lisättyä alueen ruokatoimijoiden ja -tuotteiden kansainvälistymistä? Miten voimme vielä paremmin tuotteistaa palveluita kansainvälisille vieraillemme? Mitä kansainvälinen yhteistyö vaatii? Tule suunnittelemaan tähän työpajaan konkreettisia kansainvälistymistä edistäviä toimia.

    • Ryhmä 4: Ilmastoystävällinen ruokaketju  

    Ihmiset ovat nykypäivänä yhä tietoisempia ruuan ilmastovaikutuksista ja haluavat panostaa eettisesti ja lähellä valmistettuun ruokaan. Tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tullaan toteuttamaan muutoksia ruokatuotantoon ja ruuan kulutukseen liittyen. Tule suunnittelemaan millainen on tulevaisuuden ilmastoystävällinen keittiö ja miten sitä voidaan edistää Arctic Food Labissa.  

    11.30 Ryhmätöiden purku, keskustelua, jatkotoimista sopiminen

    12.15 Omakustanteinen lounas

    12.45 - 14.00 Yhteistyö- ja rahoitusklinikat

    • ELY-keskus rahoittajana, Kukka Kukkonen ja Tiina Saukkonen
    • Pohjois-Pohjanmaan liitto rahoittajana, Heikki Ojala ja Saija Tikkanen  
    • Oulu2026, yhteistyömahdollisuudet, Piia Rantala-Korhonen ja Heli Metsäpelto  
    • ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, yhteistyömahdollisuudet, Marja-Liisa Järvelä ja Kaisa Myllykangas

    Ilmoittaudu mukaan 14.11. mennessä tästä