4dBarn tehostaa robottinavetan työajan käyttöä

10.02.2016

ProAgria Oulu ja Arkkitehtitoimisto Jouni Pitkäranta ovat perustaneet uuden yrityksen, 4dBarn Oy:n.  Yritys haluaa erityisesti tehostaa jo toimivien ja suunnitteilla olevien robottinavetoiden työajan käyttöä – lisätä tuottavaa työtä ja poistaa esteitä.

”Esimerkiksi kahden robotin navetoissa työaika vaihtelee 4–13 tuntia. Jos rutiineista saadaan pois tunti päivässä, säästö on 365 tuntia ja noin 7 000 euroa vuodessa”, toimitusjohtaja Virpi Huotari havainnollistaa.

Kun suunnitteluun osallistuvat alusta lähtien yrittäjät ja asiantuntijaverkosto sekä hyödynnetään hyvät käytännöt maailmalta, saadaan uuteen robottinavettaan toimiva pohja- ja porttiratkaisu. Yrittäjän työtä tukevat muun muassa navetan käyttöohjeet ja päivän lukujärjestys.

Vasikkalan ilmanvaihdon suunnittelu ja parantaminen ovat myös 4dBarn Oy:n keskeisiä palveluja. Ylipainekanavan mitoitussuunnitelma auttaa optimoimaan vasikoille parhaat mahdolliset kasvuolot.

4dBarn tarjoaa kertaluonteisia palveluja, joiden jälkeen kehittämistoimia jatkavat ProAgrian paikalliset asiantuntijat ja verkostot. Yritys tähtää myös yhteistyöhön kansainvälisissä verkostoissa, sillä vastaavanlaista palvelua ei ole tällä hetkellä tarjolla Suomessa eikä maailmalla.

Lisätietoa:

Virpi Huotari, 0400 786 933
Jouni Pitkäranta, 0400 166 058
4dbarn@gmail.com, www.4dbarn.com