Emäntäpäivät

Suuren osanottajajoukon keränneitä emäntäpäiviä Talousseura järjesti 1930-luvulla  vuosittain. Vuonna 1933 peräti 3000 osanottajaa keränneet maakunnalliset päivät olivat  Haapaveden Emäntäkoululla, Koivikon koulutilalla Muhoksella ja Raahen seminaarilla.
Raahen emäntäpäivän ohjelma 13.8.:
Osanottajat lausui tervetulleeksi seminaarin johtaja Väinö Helle. Alkamistilaisuuden jälkeen osallistuttiin jumalanpalvelukseen Raahen kirkossa ja sieltä siirryttiin tutustumaan tohtori Reinilän paperisiin kasvihuoneisiin, jota herättivät ansaittua mielenkiintoa ja ihmettelyä.
Seminaarille palattua tutustuttiin sen kasvitarhan hyöty- ja koristekasvipuoleen, joita selvittivät seminaarin johtajatar Anni Salmela ja puutarhuri Pekka Kuikka. Syöpäläisten hävittämistä selosti talousopettaja Sylvi Hietalahti ja säilykkeiden valmistusta konsulentti Nenonen. Lasten kasvatuksesta ja äidin merkityksestä kodissa esitelmöi johtajatar Mikkonen, keuhkotaudin bakteereista ja niiden keksijästä esitelmöi tohtori Soininen. Lämminhenkisessä lopettajaispuheessa puhui ruustinna Olga Sariola naisten tehtävistä kodissa. Yhteisesti veisattu virsi lopetti miellyttävän ja opettavaisen sunnuntaisen yhdessäolon.

Haapaveden emäntäpäivillä johtajatar Nora Pöyhönen esitteli muun muassa kompostin valmistusta palaturveaumassa.

Raahen emäntäpäivien osanottajat tutustuivat seminaarin kasvilavoihin ja tohtori Reinilän paperisiin kasvihuoneisiin.