100-vuotisjuhlanäyttely

Talousseuran 100-vuotisjuhlanäyttely 29.6.-1.7.1928 Oulussa pidettiin Pohjanmaan Jääkäripataljoonan harjoituskentällä. Lisäaluetta tuli vielä kunnalliskodin viereisestä peltoalueesta sekä osa Intiönkangasta kaupungin vesitornin luona. Sisäosastoja varten luovutti pataljoona yhden kasarmirakennuksen kentän läheltä.
Kotiteollisuusosasto oli sijoitettu Kajaanintullin kansakoulurakennuksiin. Maatalousnäyttelyn ohella toimeenpantiin maataloudelliset työmestaruuskilpailut ja työnäytteet. Yleisvaikutusta juhlista ja näyttelystä kuvaavat lausunnot:
"Meidän käsityksemme mukaan nämä juhlat olivat hyvin onnistuneet ja ylittivät miltei joka suhteessa ennakkokuvitelmamme. Yksityisen maatalousseuran näyttelynä, maakunnallisena tilaisuutena muodostuivat ne suurenmoisiksi ja pidämme todennäköisenä, että juhlat järjestänyt seurakin tuli yllätetyksi niiden mittasuhteiden suuruudessa. Ainakin voitaneen olla yksimielisiä siitä, että menestys on ollut hyvä ja niin ollen saadaan olla tyytyväisiä."
"
Me katsomme oikein tulkitsevamme yleisön arvioinnin – syrjään jättäen mahdolliset yksityiset poikkeukset – että samalla kuin nämä juhlat olivat näyttelyineen ja yleisön osanoton runsauteen nähden erinomaisen menestykselliset, juhlain valmistus ja johto oli myös kaikkea kiitosta ansaitsevaa, joten juhlista jää mieluisat muistot."

Kuva konekentältä, etualalla Fiskarsin auroja.

Kuoro ja suojeluskunnan soittokunta esiintymislavalla.

Lotat vastasivat ravintolatoiminnasta: ravintolan kansliasta ja näyttelykahviosta. Ravintolahenkilöstöä yhteiskuvassa.