Näyttely 1921

Herätyksen ja rohkaisun näyttelyjen toimeenpanemiseen Talousseuran johtomiehet saivat osallistuessaan Pietarin suureen maanviljelysnäyttelyyn syksyllä 1860. Sinne lähetettiin 79 esinettä ja niistä tuli yhdeksän palkintoa ja mitalia. Oulun läänin Talousseuran ensimmäinen oma näyttely toimeenpantiin Oulussa 3.-5.9.1863.
Oulun maatalousnäyttelystä 23.-25.9.1921 sanotaan seuran 100-vuotishistoriassa: ”Tarmokkaan toimintansa näyttelyn valmistamiseksi Talousseura sai nähdä tuottavan kauniita tuloksia. Niin monipuolista ja edustavaa, niin suurta osanottoa saanutta ja niin yleensä onnistunutta näyttelyä ei Oulussa ollut siihen saakka ollut koskaan pidetty.
Näyttelyalueeksi otettiin Oulun suojeluskunnan luovuttama kaupungin puistoalueeseen kuuluva kaunis Raatin saari. Sisäosastoja varten saatiin käytettäväksi Oulun suomalaisen lyseon ja suomalaisen keskikoulun voimistelusalit, sanomalehti Liiton kokoussali sekä avarahuoneinen Oulun Teollisuuskoulu. Näyttelyn aikana toimeenpantavia juhlia varten vuokrattiin seurahuoneen juhlasali ja Palokunnantalon sali.
Osanottajain luku oli yhteensä 785 ja näyttelyesineiden määrä 10 osastolla yhteensä 1669. Palkintoja jaettiin yhteensä 579, joista 15 kunnia- ja 153 ensimmäisiä palkintoja. Yhteiseltä raha-arvoltaan palkinnot tekivät 22 184 mk. Ohjelmaan kuului myöskin ensi kerran maakunnallisten työmestaruuskilpailujen suoritus.”
Kunniavieraana näyttelyssä olivat rouva Ester ja tasavallan presidentti K.J. Ståhlberg, joka toimitti näyttelyn juhlallisen avauksen. Maatalousnäyttelyn jälkeen sai Talousseura puheenjohtajansa kautta vastaanottaa Tasavallan Presidenttiparilta tervehdyksen:

Oulun läänin Talousseuran Esimies, Herra Kunnallisneuvos P. Ahmavaara, Oulu

Tasavallan Presidentti Puolisoineen ovat antaneet minulle toimeksi esiintuoda Teille Herra Kunnallisneuvos ja johtamallenne Talousseuralle vilpittömät kiitokset ystävällisestä vastaanotosta, opastuksesta ja vieraanvaraisuudesta Oulun Maatalousnäyttelyssä.

Samalla Herra presidentti ja Rouva Presidentitär onnittelevat Talousseuraa kaikin puolin hyvin järjestetyn näyttelyn menestymiseen ja pyytävät lähettää Talousseuralle muistoksi näyttelyssä käynnistään myötä liitetyt omakätisillä nimikirjoituksilla varustetut valokuvansa.

Majuri A. V. Falkenberg
Tasavallan presidentin 1:nen adjutantti

Puutarhaosastoa maatalousnäyttelyssä vuonna 1921.