Kalle Määtän rintakuva

Taiteilija Kalervo Kallion veistämä maaherra Kalle Määtän rintakuva  paljastettiin Oulun läänin Talousseuran valtuuskunnan kevätkokouksen yhteydessä 13.5.1967  maaherran virka-asunnossa Oulun lääninhallituksessa.
Paljastuspuheen piti Talousseuran johtokunnan varapuheenjohtaja maanviljelijä Yrjö Hautala Nivalasta lausuen mm.:
...Haluamme säilyttää jälkipolville hahmon miehestä, joka on tehnyt tämän maakunnan hyväksi enemmän kuin yhdeltä mieheltä voidaan vaatia.
...Taival maatalouden alalla on ollut maaherra Määtälle läheisin ja tämän läänin kehitykselle uraa uurtavaa työtä. Tänä 40 vuoden aikana on Oulun läänin peltoala kasvanut uudisraivauksen ansiosta 2½ -kertaiseksi eli pyöreästi 120 000 hehtaarista 300 000 hehtaariin. Se merkitsee uutispeltoa, joka ulottuu 3,6 kilometriä leveänä peltona Oulusta Helsinkiin. Sinä aikana on peltoviljely koneellistunut ja satomäärät kasvaneet ja karjantuotokset kolminkertaistuneet. Kaikkea tätä toimintaa ja paljon muuta on maaherra Määttä suurella innolla johtanut.
...Olisi väärin unohtaa, että maaherra Määttä on Oulun Lyseon kasvatteja ja että hän koulupoikana vapaustaistelussa sai puolustaa tulevaa kotiaan tämän huoneen ikkunoista ampuen. Oma vapaussota ei riittänyt, käytävä oli Viron, Aunuksen ja Vienan retket ja läskikapinat ja vielä viimeisetkin sotamme. Ei siis ole ihme, että maaherra on 7 sodan kävijänä luottanut taistelijan voittoon. Taistellen on Ouluun saatu Typpi Oy, Oulun Yliopisto, lääketehdas ja paljon muuta. Taistellen saadaan rahat yliopiston rakentamiseenkin, asialla on rakennustoimikunnan puheenjohtaja Kalle Määttä ja rahaa on lähdettävä...

Rintakuvan oikealla puolella maaherra Kalle Määttä ja rouva Jenni Määttä. Rintakuvasta vasemmalle kansanedustaja Kerttu Saalasti, maanviljelijä Yrjö Hautala ja Talousseuran toiminnanjohtaja Ahti Latomaa.