• proagriaoulu.fi » Tietoa meistä » Historia » 1900-2000-luvut » Järjestön toiminnasta » Vuosikokous ja maatalouspäivät
 • Vuosikokous ja maatalouspäivät

  Vuosikokous ja maatalouspäivät 1936 pidettiin Tyrnävällä 4.-5.7.
  Ensimmäinen päivä oli varattu retkeilyjä ja havaintoesityksiä varten: esikuvatila-avustusta saanut Niemen tila, Korkalan tila ja sen kanala, Könösen tilan viljelykset ja ajanmukaiset viljankuivauslaitteet, Härmän tilan peltoviljelystalous ja karjanjalostuksen tulokset, Tyrnävän osuusmeijeri, AIV-rehun valmistusnäytös sekä Maanhappamuus- ja kalkituskysymykset.
  Naisosanottajat seurasivat lisäksi esitystä raparperisäilykkeistä ja –ruuista sekä tutustuivat Pekkalan tilalla kerhopalstaan, puutarhaan, kompostiin, pellava- ja kurkkuviljelyksiin. Iltajuhlan yhteydessä esitettiin lisäksi AIV-rehun valmistusta esittävä filmi.
  Kokous pidettiin suojeluskunnan kentällä 5 p:nä ja läsnä oli maamiesseurojen edustajia kautta koko alueen ja muuta päiville saapunutta maatalousväkeä yhteensä yli 2000 henkilöä.
  Kokouksen yhteydessä jaettiin erilaisia palkintoja: Maatalousneuvontapiirien välisestä toimintakilpailusta, Maamiesseurojen keskeisessä toiminta- ja jäsenkeräyskilpailussa, Maatalouskirjanpidosta, Tarkastusyhdistysten keskeisestä kilpailusta, Sonninpitoyhtymien keskeisestä kilpailusta, Lypsäjämerkkisuorituksista, Sikataloustarkkailusta ja Haukiviljelyskilpailusta.
  Kokouksessa esitelmöivät maisteri Ilmo Aikkinen AIV-rehusta ja agronomi J. Säisä Tyrnävästä ja sen maataloudellisista oloista. Rovasti Sulo Soriola lausui vuosikokoukseen laatimansa runon ”Työ ja rukous”, joka otettiin innostuksella vastaan. Kokous päätettiin laulamalla yhteisesti Kymmenen virran maa.  Osanottajat kuuntelemassa esitelmää suojeluskunnan kentällä.  Kilpailuista jaettuja palkintoja.