Naisten käsityöt
Heti perustamisensa jälkeen Talousseura ryhtyi edistämään pellavan ja hampun viljelystä. Se aikoi perustaa myös ”pellavan viljelyksen koulun Laanilan tuomarin virkatalolle Oulun viereen” vuonna 1830. Hanke kuitenkin raukesi, kun haluavia tulijoita ei ollut yhtään.
Käsityötaitoa ja kotiteollisuutta Talousseura edisti jakamalla palkintoja, pieniä avustuksia ja lainoja1830-luvulta lähtien sekä pellavan ja hampun viljelijöille että taitaville kehrääjille, puusepille ja muille käsityöläisille.
Seuraavalta vuosikymmeneltä lähtien avustettiin erilaisia kehrä-, kutoma- ja käsityökouluja. Näistä merkittävin oli vuonna 1882 neitien Mathilda ja Gustafva Alceniuksen perustama naisten käsityökoulu. Se toimi myöhemmin Talousseuran toimitalossa Kajaaninkatu 9:ssä, sittemmin omassa talossaan Uusikadun varrella ja oli nykyisin Pikisaaressa toimivan oppilaitoksen ydin.
Vuonna 1908 käsityötaidon edistäminen siirrettiin valtakunnallisesti perustetuille kotiteollisuusyhdistyksille. Tällöin Talousseuran johdossa ja valvonnassa oli 4 nais- ja 7 mieskäsityökoulua.
Käsityöneuvonta ei kuitenkaan tyystin loppunut Talousseurasta. Sotien jälkeen vaikean vaatetilanteen korjaamiseksi Talousseura palkkasi kaksi käsityönopettajaa 20:n käsityönohjaukseen pystyvän kotitalousneuvojan lisäksi.
Heidän tehtävänään oli muun muassa yleistää kotikutoisten kankaiden tekoa järjestämällä kutomakursseja. Näistä ja ostetuista kankaista valmistettiin vaatteita pukuompelukursseilla. Erittäin suosittuja olivat sekä vanhasta uutta- että tallukkajalkineiden valmistuskurssit.
Kehruunäytös Oulun maatalousnäyttelyssä vuonna 1928.
Emäntä Anni Keränen Kajaanin maalaiskunnasta sai I palkinnon Karttaaja- ja kehrääjäkilpailussa 2.9.1933.
Kotoisesta pellavasta valmistettujen pukujen esittely Haapaveden emäntäpäivillä 18.8.1936.
Käsityöneuvoja työpöytänsä ääressä Talousseurassa ennen seuraavalle kurssimatkalle lähtöä. Vuonna 1947 pidettiin 21 käsityö- ja 8 tallukkakurssia, joilla oli yhteensä 295 osanottajaa. Usein neuvojan oli hankittava ja kuljetettava myös kurssitarvikkeet ja työvälineetkin.