• proagriaoulu.fi » Tietoa meistä » Historia » 1900-2000-luvut » Talousseuran toimitilat » Uuden toimitalon rakentaminen
 • Uuden toimitalon rakentaminen

  Uuden toimitalon rakennussuunnitelman laatimisen johtokunta päätti antaa maataloushallituksen arkkitehdin Jalmari Peltosen tehtäväksi. Suunnitelma voitiin esittää johtokunnalle 10.12.1936 ja valtuuskunnalle 11.12.1936, joka hyväksyi ehdotuksen.
  Urakkasopimus tehtiin 5.3.1937 Rakennustoimisto S. Valjus O.Y:n kanssa rakennuksesta 5-kerroksisena ja O.Y. Termo A:B:n kanssa lämpö-, vesi- ja viemärijohtojen asentamisesta yhteensä 3,6 milj. markan urakkasummasta.
  Rakennustyöt sujuivat hyvässä rakennuttajan ja rakentajan välisessä yhteisymmärryksessä. Perustustyöt oli loppuun saatettu 28.4., rakennus oli muurattu tasakertaan 23.6. ja harjannostajaiset pidettiin 12.7.:
  ”Talon alakertaan tulevaan ravintolaan oli järjestetty pitkiä pöytiä, joiden ääressä toistasataa rakennustyöläistä nautti hernerokka- ja kahviannoksensa ja poltteli tarjolla olevia savukkeita. Tilaisuudessa piti Talousseuran sihteeri maisteri Määttä lyhyen puheen, jossa lausui kiitoksensa urakoitsija Valjukselle ja rakennustyöläisille työn nopeasta ja hyvästä suorituksesta sekä näiden hyvästä ammattitaidosta.”
  Rakennuksen lopputarkastus pidettiin 8.12.1937, ensimmäiset asukkaat olivat muuttaneet taloon jo 9.11.  Harjannostajaiset alakertaan tulevassa ravintolatilassa. 

  Oulun läänin Talousseuran toimitalo Oulussa Kauppurienkatu 23 keväällä 1938.