• proagriaoulu.fi » Päättyneet hankkeet » Mikä muuttuu 2015? » YmpäristoAgron blogi
  • YmpäristöAgron blogi

    20.08.2014: Vihantaherne - vaihtoehto nurmen perustamiseen

    Tämä blogikirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. luomutuotantoon. Vihantaherne - vaihtoehto nurmen perustamiseen -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun erityisasiantuntija Olli Valtonen, joka käy havainnoimassa Ylivieskassa Rintalan tilalla viljelijä Hannu Kotkan vihantaherneen kasvustolla.

    17.06.2014: Syysruis tähkällä - vahvaa kasvua

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. luomutuotantoon.  Blogia "kasvustojhavaintoja luomuruispellolta -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun luomuasiantuntija Anna-Leena Vierimaa, joka käy havainnoimassa Haapavedellä Lauri Heiskan luomutilalla hybridirukiin kehittymistä. Elokuussa järjestetään tilalla pellonpiennartilaisuus, jolloin on mahdollista päästä tutustumaan tilan luomuviljelyyn pellonpientareelle.

    16.05.2014: Talvesta selvitty - syysruis vihertää

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. luomutuotantoon. Kasvustojhavaintoja luomuruispellolta -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun luomuasiantuntija Anna-Leena Vierimaa, joka käy havainnoimassa Haapavedellä Lauri Heiskan luomutilalla hybridirukiin kehittymistä. Elokuussa järjestetään tilalla pellonpiennartilaisuus, jolloin on mahdollista päästä tutustumaan tilan luomuviljelyyn pellonpientareelle.

    28.04.2014: Terveydenhuoltoa myös lampaille

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. tuotantoeläinten hyvinvointiin. Viisiosaista ”Lammastilan arkea” -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela, joka työskentelee viikon ajan Kati ja Kari Haipuksen lammastilalla Kiimingin Huttukylässä.

    17.04.2014: Voimaannuttavia lammaselämyksiä kiireiseen arkeen

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. tuotantoeläinten hyvinvointiin. Viisiosaista ”Lammastilan arkea” -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela, joka työskentelee viikon ajan Kati ja Kari Haipuksen lammastilalla Kiimingin Huttukylässä.

    10.04.2014: Karitsointiaika on kiireistä

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristöAgro-hanketta, joka keskittyy mm. tuotantoeläinten hyvinvointiin. Viisiosaista ”Lammastilan arkea” -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela, joka työskentelee viikon ajan Kati ja Kari Haipuksen lammastilalla Kiimingin Huttukylässä.

    03.04.2014: Laadukas lampaanliha lähtee tilalta

    Tämä blogi-kirjoitus on osa YmpäristoAgro-hanketta, joka keskittyy mm. tuotantoeläinten hyvinvointiin. Viisiosaista ”Lammastilan arkea” -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela, joka työskentelee viikon ajan Kati ja Kari Haipuksen lammastilalla Kiimingin Huttukylässä.

    27.03.2014: Lampaiden hoito vaatii tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta – myös loisten häätöön

    Tämä blogikirjoitus on osa YmpäristoAgro-hanketta, joka keskittyy muun muassa tuotantoeläinten hyvinvointiin. Viisiosaista Eläinlääkäri lammastilalla -blogia kirjoittaa ProAgria Oulun terveydenhuoltoeläinlääkäri Virpi Kurkela, joka työskentelee viikon ajan Kati ja Kari Haipuksen lammastilalla Kiimingin Huttukylässä.

    26.03.2013: Taattua lähilammasta pääsiäispöytään

    Lähiruoan etuja ovat lyhyet tuotantoketjut ja ketjun läpinäkyvyys. Kuluttaja voi päästä itsekin arvioimaan tuotantoa ja tuotanto-olosuhteita. Pitkässä tuotantoketjussa, eläinten ja lihan kuljetus jopa useiden valtioiden ja käsittelijöiden välillä, on aiheuttanut epävarmuutta alkuperän varmistamisesta kuluttajan ja jalostajankin tahoille.  Taannoinen hevosenlihakohu on yksi tällaisen pitkän tuotantoketjun tulos. Missään näistä kohuista ei ole ollut kyse lähiruoasta.