Pohjoinen ruoka ja matkailu -hankkeen verkostoyhteistyössä mukana olevat yritykset

Verkostoyhteistyöhön ovat tervetulleita kaikki pohjoispohjalaisen ruokamatkailun kehittämisestä kiinnostuneet yritykset, yksityishenkilöt ja muut toimijat. Toimialasi voi olla mikä vain - erityisesti tuottajia ja elintarvikejalostajia kaivataan mukaan kaikille alueille. Ota yhteyttä hankehenkilöstöön tai mukana oleviin yrityksiin (listaus sivun alareunassa).

Alueiden yritysryhmille järjestetään tapaamisia, joissa alueen verkostoyhteistyötä ja ruokamatkailua kehitetään yritysten tarpeista lähtien.  

Verkostotapaamiset

  • tavoitteellinen kehittämispäivä yrittäjien yhteistyön edistämiseksi
  • pidetään jossakin verkoston yrityksessä
  • sisältö muotoutuu osallistuvien yritysten tarpeiden perusteella
  • tapaamisten kesto on noin 4 tuntia, ja niitä järjestetään 5–6 vuodessa
  • tapaamisissa käsitellyt yrityskohtaiset asiat ovat luottamuksellisia

Verkostomaksu

  • 124 € (sis alv) /vuosi - yrityksen liikevaihto alle 10 000 € / vuosi
  • 310 € (sis alv) / vuosi - yrityksen liikevaihto yli 10 000 € / vuosi

Verkostomaksu sisältää hankkeen tiedotussähköpostilistalle kuulumisen, yrityksen nimen ja nettisivulinkin hankesivuille. Lisäksi maksuun sisältyy vuonna 2017 alueilla järjestettävät viisi yritysvalmennuskertaa. Yritysvalmennusten teemoja voivat olla:

  • tuotteistaminen ja erikoistuminen
  • omavalvonta
  • hygienia- ja turvallisuusasiakirjat
  • palvelumuotoilu
  • hinnoittelu
  • markkinointi
  • tai muu ryhmän valitsema teema

Lisäksi hankkeessa järjestetään kaikille kiinnostuneille suunnattuja maksullisia opintomatkoja kotimaahan ja ulkomaille, tapahtumia ja koulutuksia.

 

Yhteistyöhön sitoutuneet yritykset ja muut toimijat alueilla:

Lakeus

Kasvis-Tyrnävä

Majatalo Sippa

Anja Prokkola, pitopalvelu

Pohjolan Luomuhunaja

Liisanlinna

Yritystoimintaa suunnitteleva yksityishenkilö

Raahe

Hotelli-Ravintola Tiiranlinna

Kielosaaren Lomat

Ruiskuhuone

Utajärvi, Ruokalaakso

Merilän Kartano

Rokuan Lomahuvilat

Utajärven Pappila

Vuoton Joutsen

Rokua Health&Spa

Vaalan Juustola

Pudasjärvi

Hotelli Iso-Syöte

LAromit Oy

Oulu

Ravintola Puistola

Ruokamies Joonas Hämäläinen

Hailuoto

Kujalan tila 

Ravintola Luoto

Majakkapiha

Pöllän Mökkimajoitus

Yritystoimintaa suunnitteleva yksityishenkilö

 

 

 

  

Vuonna 2017 Pohjoiset arktiset maut -tapahtuma järjestetään 1. - 2.9. Utajärven Rokualla.

Teemana: Makuaarteita Ruokalaaksosta!

Tapahtumaa valmistellaan yhteistyössä Ruokalaakson yritysryhmän kanssa.


Yritysten kokemia hyötyjä verkostoyhteistyöstä:

"Uusien kontaktien kautta on löytynyt uusia markkinoita."

"Vertaistoimijan näkemys omasta tuotteesta/palvelusta antaa uusia kehittämisnäkökulmia."

"Omien mahdollisuuksien löytäminen ja tuotteen/palvelun hiominen yhteisten tuotteiden palvelukokonaisuudeksi."

" Eri elinkaaren vaiheessa olevien yritysten vuorovaikutus ja toisilta oppiminen avartaa."