• proagriaoulu.fi » Päättyneet hankkeet » Mikä muuttuu 2015? » YmpäristöAgron tiedotteet » Työpajassa esillä aitojamakuja.fi-sivusto ja kokemuksia ruokapiiritoiminnasta

  • Yhteystiedot sivulle >

    • YmpäristöAgro-hanke
    Taimi Mahosenaho
    040 551 7807

    • Maiseman- ja luonnonhoito, erityistuet
    Maarit Satomaa
    040 566 7924

    • Eläinten hyvinvointi
    Virpi Huotari
    0400 786 933

    • Luonnonmukainen tuotanto
    Anna-Leena Vierimaa
    0400138733                                                                                                                                                                                Olli Olli Valtonen
    040 735 5519

    • Ympäristötuen mukainen viljely
    Risto Jokela
    0400 285 294

    • Lähiruoka
    Soila Hiltunen
    0400 182 584

    • Maatalousmaankäytön uudet näkökulmat
    Kartoittaja Mikko Marjomaa 040 5798529

    • Tuki-infot
    Anna-Leena Vierimaa
    0400 138 733

    • Maatilan energia
    Esko Viitala
    Piiriagrologi, energianeuvoja                                                                                                                                                              0400 286033

    • Lammastalous ympäristönhoitajana
    Heini Rautiola, lammasneuvoja
    045 6578708

    Sähköpostit: etunimi.sukunimi@proagria.fi

    Työpajassa esillä aitojamakuja.fi-sivusto ja kokemuksia ruokapiiritoiminnasta

    26.09.2013

    Northern Arctic Flavours-seminaarin yhteydessä järjestettiin torstaina 5.9. klo 14–17.30 maksuton, kaikille avoin Aitoja Makuja/Ruokapiiri-työpaja. Järjestäjänä toimi ProAgria Oulun/Oulun Maa- ja Kotitalousnaisten hallinnoima YmpäristöAgro II-hanke. YmpäristöAgro II-hanke keskittyy maaseudun ympäristöasioiden tiedottamiseen ja yhtenä tiedottamisen osa-alueena on lähiruoan tuotannon ja kulutuksen edistäminen. 

    YmpäristöAgro toteuttaa myös Pohjois-Pohjanmaalla Aitoja Makuja-hanketta, jonka puitteissa ylläpidetään aitojamakuja.fi-sivustoa. Aitojamakuja.fi on valtakunnallinen elintarvikeyritysten hakupalvelu ja monipuolinen tietolähde.  Sivuston avulla halutaan lisätä elintarvikealan tunnettavuutta ja sitä kautta alan arvostusta. Samalla halutaan auttaa niin asiakkaita (mm. ammattikeittiöt ja kuluttajat) kuin yrittäjiä löytämään yhteistyökumppaneita oman toiminnan tueksi.

    5.9 järjestetyn työpajan tavoitteena oli kertoa kiinnostuneille elintarvikealan toimijoille, kuluttajille ja yrittäjille ruokapiiritoiminnasta sekä aitojamakuja.fi-sivustosta. Tilaisuuden ohjelma:

    - Aitojamakuja.fi-palvelun esittely, projektipäällikkö Päivi Töyli, Aitoja makuja II -hanke,
     Turun yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea

    - Miten perustamme lähiruokapiirin? laatu- ja elintarvikeasiantuntija Soila Hiltunen,
     Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

    - Kokemuksia lähiruokapiiritoiminnasta, Ilmari Juutilainen, Rajakylän ruokapiiri
    - Lähiruokatuottajan puheenvuoro, Hannu Kontio, Kontion luomutila
    - Keskustelua ja tuottajien hakua aitojamakuja.fi-sivustolta käytännössä

    Työpajaan osallistui kahdeksan henkilöä, niin kuluttajia kuin yrittäjiä. Kaikkia osallistujia yhdisti kiinnostus lähiruoan vaihtoehtoisten jakelukanavien kehittämiseen. Tilaisuudessa syntyi hyvää keskustelua ruokapiiritoiminnan pyörittämisestä sekä kehittämisestä ja käytyjen keskustelujen avulla saatiin luotua uusia yhteistyöverkostoja. Varsinkin ruokapiiritoiminnan konkareilta saatiin hyviä käytännön kokemuksia ja vinkkejä. 

    Katso tiedote täältä!