• proagriaoulu.fi » Palvelut » Pienryhmät » Ruokinta hallintaan -pienryhmä
  • Ruokinta hallintaan pienryhmässä keskustellen ja kokemuksia jakaen

    Tule pienryhmään pohtimaan yhdessä, miten karjan ruokinta pidetään tasapainossa ja hallinnassa eri tilanteissa.

    Pienryhmä tarjoaa oivalluksia ja erilaisia käytäntöjä karjasi tuottavuuden parantamiseen ja ruokintaan. Vertailemme ruokinnan tunnuslukuja osallistujien kesken ruokinta-asiantuntijan johdolla ja navettahavaintokierroksella. Tapaamiset antavat myös iloa ja valoa karjanhoitotyöhön.

    1. päivä: Tuloksista liikkeelle
    Kausiraporttien kertomaa – miten karja on lypsänyt ja syönyt?

    2. päivä: Päivä pötsissä
    Ruokintafysiologia – mistä urea tulee ja mitä se kertoo?

    3. päivä: Menikö ruokinta läskiksi?
    Toteutuneen ruokinnan vertailu – muuntuiko rehu maidoksi vai läskiksi?

    4. päivä: Mitä säilörehuanalyysi kertoo?
    Säilörehuanalyysin tulkintaa – mitä luvut kertovat tilan rehuntuotannosta?

    5. päivä: Mitä lehmä ostaisi? Ostorehujen vertailu
    Mitä ostetaan ja miksi?

    6. päivä: Taloudellinen ruokinta
    Eurojen kerryttäminen maitotuotoksesta tinkimättä

    7. Tunnista ruokinnan esteet
    Lehmähavaintopäivä

    8. Onnistumisen seuranta ja käytännön korjausliikkeet
    Raporttien hyödyntäminen ja tulosten vertailu

    9. Karjan nuorison ruokinta
    Katse vasikoiden ja hiehojen ruokintaan

    Hinta: 130 euroa/yritys/päivä + alv 24 %. Ryhmän koko kuusi yritystä.


















    Tule mukaan pienryhmään!

    Ilmoittaudu mukaan tämän sivun lomakkeella, omalle maitotila-asiantuntijallesi tai meille pienryhmien vetäjille:

    Tiina KarlströmLue lisää

    Tarja PaateroLue lisää

    Maire PikkarainenLue lisää

    Mikä on Ruokinta hallintaan -pienryhmä?
    • pienryhmä kokoontuu osallistujien haluamaan tahtiin noin kerran kuukaudessa.
    • kokoontumiset järjestetään osallistujien tiloilla.
    • ProAgrian raportit tukevat oppimista ja tunnuslukujen vertailua
    Benchmarking – parhaita käytäntöjä ja kokemusten vaihtoa

    Yrittäjät pitävät pienryhmiä hyödyllisinä.

    ”Lukuja vertaillaan tilojen kesken ja jaetaan teorian tueksi hyviä käytäntöjä, jotta päästään yhä parempiin tuloksiin.”

    ”Jaetaan käytännön osaamisia ja onnistumisia. Luvut ovat vertailukelpoisia, sillä ne on laskettu Päivälaskelmassa ja Kausiraportissa kaikille samalla tavalla.”