• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma

  Haapavesi, 11.08.2018

  Paakkilan pappila, Pappilantie 6, 86600 Haapavesi, klo 12-15

  Ruokahukka ruotuun - katse Haapaveden vesistöihin –tapahtumassa keskiössä ovat Haapaveden vesistöt, miten yhdessä toimimme, jotta vesistöt ovat jatkossa entistä paremmassa kunnossa. Paakkilan pappilan pihalle ja Kirkkojärven rantaan levittäytyvässä tapahtumassa esillä ruokahukkapöytä, maistatusta, vesistökeskustelu, Rotarien ongintakilpailu lapsille, visailua, tietoa vesienhoidosta ja ympäristöasioista. Kytökylän Maa- ja kotitalousnaiset valmistavat kalakeiton paikallisesta järvikalasta.

  Järjestäjänä Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu, Haapajärven osakaskunta, Kytökylän Maa- ja kotitalousnaiset ja Haapaveden Rotaryklubi. Yhteistyötahoina Haapaveden kaupunki, Paakkilan kannatusyhdistys ja Haapaveden seurakunta.    

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden.

  Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin -hankkeen rantatapahtumissa tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    keinoista parantaa vesien tilaa
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.