Pohjois-Suomen nurmiseminaari 2016

Pohjois-Suomen nurmiseminaari
Kylpylähotelli Sani, Kalajoki 7.–8.1.2016


Osallistujat: Lapin-, Kainuun-, Oulun- ja Keski-Pohjanmaan ProAgrian asiantuntijat, Osuuskuntien ja yritysten neuvojat, alueellinen tutkimus, MTK, maatalousalan oppilaitokset ja sidosryhmät

Ohjelma

Torstai 7.1. Maailma muuttuu – reagoimme muutokseen

Talviseminaarin avaus ja katsaus ”Kymppitonnin kerhon” mittareihin vuodelta 2015, palvelupäällikkö Virpi Huotari, ProAgria Oulu
Maitomarkkinakatsaus ja mikä muuttui 2015 – vaikutukset Pohjois-Suomen karjatalouteen, maitoasiamies Ilkka Pohjamo, MTK
Talouden hallinta lihantuotannossa hintojen vaihdellessa, toimitusjohtaja Ari Nopanen, ProAgria Lihaosaamiskeskus
Maitotilan mahdollisuudet reagoida toimintaympäristön muutokseen – miten me pyrimme parantamaan yrityksemme tuotantoa ja tulosta? maitotilayrittäjä Rami Rauhala, Sievi
Tuotantotalous näkyy päivittäisessä arjen johtamisessa, talousasiantuntijat Lauri Tölli ja Heta Jauhiainen, ProAgria Oulu
Rehuvuosi 2015, Artturi-vastaava Jari Korva, Osk Pohjolan Maito; nurmiasiantuntija Olli Valtonen, ProAgria Oulu; asiakkuuspäällikkö Matti Myllylä, AtriaNauta
Rehuvuosi 2015, lisäaineistoa
Rehuvuosi 2015 Ari-Pekka ja Sirpa Toppilan tilalla
 

Perjantai 8.1. Nurmi maitoon ja lihaan

Nurmikokeiden tulokset kesältä 2015, tutkija Maarit Hyrkäs, Luke ja kehityspäällikkö Minna Toivakka, Yara
Seleeni – analyysitulokset ja niihin reagointi, eläinlääkäri Kristiina Sarjokari, Valio
Nurmenviljelyn sopeutuminen muuttuviin talviin ja ilmastonmuutokseen, yliopistonlehtori Mervi Seppänen, Helsingin yliopisto
Rehun säilöntä ja siilotyöskentely, AIV-tuotekehityspäällikkö Arja Seppälä, Taminco Finland Oy
Sulavuus ja kuitu eri nurmilajeilla ja -lajikkeilla, kasvinjalostaja Mika Isolahti, Boreal Kasvinjalostus Oy
Ruokintastrategian vaikutus nurmenviljelyyn, kehityspäällikkö Tuija Huhtamäki & tiimi, ProAgria Keskusten Liitto
Arjen hallintaan apua Fabalta, palvelujohtaja Marja Eskelinen, Faba