• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Pohjoinen ruoka ja matkailu
  • Pohjoista ruokaa ja matkailua

    Pohjoinen ruoka ja matkailu – Arctic Food and Travel -hanke edistää Pohjois-Pohjanmaalla paikallisiin erityispiirteisiin ja ruokakulttuuriin pohjautuvaa monialaista kehittämisyhteistyötä. Yhteistyöhön ovat tervetulleita kaikki ruokamatkailun kanssa tekemisissä olevat yritykset: matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yritykset, alkutuottajat, jalostajat, käsityöalan yritykset jne.

    Kuva: valtioneuvoston kuvapankkiTavoitteet

    • laadukkaita ruokamatkailutuotteita ja -palveluita tuottava yritysverkosto, jonka kautta pohjoispohjalainen ruokamatkailu tulee tunnetuksi omassa maakunnassa, Suomessa ja kansainvälisesti
    • korkea ja yhtenäinen tuote- ja palvelulaatu sekä jatkuva parantaminen verkoston kaikissa yrityksissä

     

    Hanke tunnistaa ja nostaa esille pohjoispohjalaista ruokaperinnettä ja -kulttuuria, muuta kulttuuria, maiseman ja luonnon arvoja sekä alueen matkailullisia vetovoimatekijöitä. Yrityksiä valmennetaan suunnittelemaan ja yhteistyössä tuotteistamaan näistä teemoista uusia palveluja ja elämystuotteita.

    Uutta tietoa ja hyviä käytäntöjä

    Ruokamatkailua kehitetään verkostotapaamisissa, joissa jaetaan ja tuotetaan tietoa sekä hyviä käytäntöjä verkostossa toimivien käyttöön. Parhaan hyödyn yritys saa osallistumalla toimintaan. Yhteiset opintomatkat antavat lisätietoa ja uusia ideoita.

    Alueellisia kehittämisteemoja

    • Merellinen Raahen seutu
    • Lakeus, Liminka-Lumijoki-Tyrnävä
    • Ruokalaakso, Utajärvi
    • Tunturi-alue, Pudasjärvi
    • Oulun alue - aloittaa 2017
    • Hailuoto - aloittaa 2017

     

      

    Vuonna 2017 Pohjoiset arktiset maut -tapahtuma järjestetään 1. - 2.9. Utajärven Rokualla.

    Teemana: Makuaarteita Ruokalaaksosta!

    Tapahtumaa valmistellaan yhteistyössä Ruokalaakson yritysryhmän kanssa.



    Asiantuntijat

    Arja Keränen
    projektipäällikkö, yritysasiantuntija, matkailu ja luovat alat, Oulu
    040 743 9731
    Lähetä sähköpostia