• proagriaoulu.fi » Hankkeet » MaitoManageri
 • MaitoManageri - parempaa maitotilan johtamista

  Työ maitotilojen, ja erityisesti suurteen kehittämismyönteisten tilojen, kanssa jatkuu. Syyskuussa 2015 käynnistyi napakka vuoden mittainen MaitoManageri -yhteistyö ja -pilottihanke, jossa keskitytään suurten maitotilojen johtamisen kehittämiseen. ProAgria Oulu ry:n toteuttama MaitoManagement 2020 -hanke päättyi vuoden 2013 lopussa. Molempien hankkeiden tuottama materiaali on vapaasti hyödynnettävissä näiden nettisivujen kautta.

  Yhteistyötä johtamisen kehittämiseksi

  MaitoManageri-hankkeemme tavoitteena on hankkia uusinta tietoa maitotilayritysten arjen johtamisen menetelmistä Suomesta ja ulkomailta. Sekä tietenkin kehittää näitä menetelmiä pohjoispohjalaisittain käyttökelpoiseen muotoon. Suurempana päämääränä on kehittää uusien johtamisen menetelmien avulla yrittäjien arjen johtamisosaamista sekä maitotilayritysten kannattavuutta ja kilpailukykyä.

  MaitoManagerin kohderyhmä on Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivat maitotilayritykset, yrityksiä neuvovat asiantuntijat ja asiantuntijasidosryhmät. He voivat hyödyntää uutta tietoa toiminnassaan.

  Hankkeeseen on valittu mukaan kahdeksan testiyritystä. Kriteerit ovat olleet, kehittämishalukkuus, työllistäminen tai sen suunnittelu ja/tai alihankintapalvelujen käyttö sekä yli sadan lehmän karjakoko. Keskeisiä yhteistyökumppaneita, yritysten ja asiantuntijoiden lisäksi, ovat Seges (tanskalainen sisarorganisaatio), Maatalouden Laskentakeskus, Pohjolan Maito, ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria keskukset ja ProAgria Oulu maitotilavaliokunta. Lue lisää MaitoManageri-hankkeesta täältä.

  MaitoManageri-hanke on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen myönsi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

   

           

  NETTISIVUILLE VIIMEKSI LISÄTTY:
  Lisätiedot:

  projektivastaava
  talousasiantuntija
  Heta Jauhiainen
  puh. 045 657 8704

   

  palvelupäällikkö
  Virpi Huotari
  p. 0400 786 933

  terveydenhuoltoeläinlääkäri
  Virpi Kurkela
  puh. 040 519 2283

  kotieläinagrologi (AMK)
  ProAgrian huippuosaaja: lypsykarjan ruokinta, terveys ja hyvinvointi
  Tiina Karlström
  puh. 040 513 3241

  etunimi.sukunimi@proagria.fi