Maidon laadunhallinta

Karjakoon kasvaminen aiheuttaa usein maidon myyntilaadun heikkenemisen. Maidon laatuun liittyvät navetan sisäiset prosessit kaipaavat kasvaneiden tilakokojen osalta päivittämistä. Myös neuvontapalveluiden täytyy pystyä vastaamaan karjakoon kasvuun maidon laadun osalta. Hygienialla on keskeinen merkitys maidon laadunhallinnassa, erityisesti lypsyn yhteydessä tarkat ja yhteinäiset rutiinit ovat tärkeitä hyvän utarehygienian ja -terveyden, ja sitä kautta myös hyvän maidon laadun varmistamisessa.

Alla löydät tietoa ja työkaluja hyvän maidon laadun saavuttamiseksi.

Laadunhallintatyökaluja

Kuivittaminen

Päivitetty: 27.10.2016

         

Lisätiedot:

projektivastaava
Heta Jauhiainen
puh. 045 657 8704
heta.jauhiainen(at)proagria.fi

terveydenhuoltoeläinlääkäri
Virpi Kurkela
puh. 040 519 2283
virpi.kurkela(at)proagria.fi

kotieläinagrologi (AMK)
Tiina Karlström
puh. 040 513 3241
tiina.karlstrom(at)proagria.fi