Luomua ravintoloihin ja ammattikeittiöihin

Ammattikeittiöillä ja ravintoloilla on keskeinen rooli ruokatottumusten ja ruokavalion kehittämisessä ja arkipäiväistämisessä. Suurin osa ihmisistä on tavalla tai toisella kosketuksissa joko ammattikeittiöihin (koulut, työpaikkaruokalat ym.) ja/tai ravintoloihin. Kuluttajat pääsevät kosketuksiin luomutuotteiden kanssa, ja näin luomu pääsee marginaalista yleiseempään käyttöön.  Lisäämällä luomua ruokalistoille ammattikeittiöt ja ravintolat voivat olla mukana edistämässä luomun näkyvyyttä, tukemassa luomutuotantoa ja kehittämässä koko tuotantoketjua ja tuotteiden pääsyä maasta markkinoille.

Näiltä sivuilta löydät tietoa, ohjeita ja vinkkejä luomu- ja lähiruoan käytöstä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.

 

Löydä Oulun seudun luomua tarjoavat ravintolat portaatluomuun -sivustolta.

Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille-opas, (Luomusta, s. 79-81), Ekocentria.

Miksi lähi- ja luomuruokaa? - Ekocentrian esite, 2013​

Luomun käyttäjän käsikirja, Toim. Taina Harmoinen, MAMK, 2016

Luomu on tavallista ruokaa ammattikeittiössä, luomu.fi, 2016

Luomua hitaasti mutta varmasti ammattikeittiöihin, Anu Arolaakson teksti Luomu.fi-sivuilla, 2015

Lisää luomua ruokalistoihin, ekoruokakone-sivut

Luomu keittiöissä, Anu Arolaakso, Luomufoorumi, 2016.

Tietoa luomusta ammattikeittiöissä, Luomutietopankki

Luomuviestintä ja -valvonta ammattikeittiöissä, Ekocentria

Luomun käyttöhintavertailu ammattikeittiöissä - Ekocentria (Luomun käyttömäärää ammattikeittiöissä on mahdollista lisätä ilman lisäkustannuksia!)

Vuoden keittiöteko-palkinto 2016 Sodankylän kunnan keittiölle, (MT, 9.11.2016)

 

Muokattu viimeksi: 9.11.2016