• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Maasta markkinoille » Ammattikeittiöt, ravintolat ja vaihtoehtoiset jakelukanavat
  • Ammattikeittiöt, ravintolat ja vaihtoehtoiset jakelukanavat

    Hankkeen kolmantena kehittämisosiona on ammattikeittiöt ja ravintolat sekä vaihtoehtoiset jakelukanavat. Näiltä osin tavoitteena on parantaa luomun tunnettuutta, lisätä ja monipuolistaa luomutuotteiden saatavuutta (erityisesti nostaa jalostusastetta), sekä lisätä luomutuotteiden käyttömäärää, mm. tuomalla ruokaloihin ja ravintoloihin luomumenuja.

    Näitä tavoitteita pyritään täyttämään seuraavilla toimilla:

    • Luomu tutuksi viestintäkamppanjat (viljelijät, ammattikeittiöt ja kuluttajat)
    • Luomuimagon parantaminen - infotilaisuudet
    • Luomu tavaksi: lyhyiden ketjujen ja tuottajaverkostojen kehittäminen (esim. jatkojalostus, sopimusviljely, hankintarenkaat jne.)
    • REKO-renkaiden ym. vaihtoehtoisten jakelukanavien edistämien
    • Haetaan oppeja ja mallia niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltäkin toimijoilta

    Näille sivuille tullaan keräämään materiaalia yllä mainittujen aiheiden tiimoilta.